Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

Jazz Station za las premagal Pečovnikovo

Zmagovalka letošnjega festivala MMS je skupina Jazz Station.
1/17
Žurnal24 main
Zmagovalka letošnjega festivala Melodij morja in sonca je skupina Jazz Station, katere članica ki je zapela pesem Delam, kar se ne sme.

Skupina je bila sicer na koncu izenačena s pevko Petro Pečovnik, ki je prav tako prejela 29 točk. Ker pa pravila festivala v takšnem primeru predvidevajo, da se v primeru izenačitve točk upošteva večje število točk strokovne žirije, je na koncu zmaga pripadla skupini Jazz Station.

Strokovne žirije so sicer predtem podelile tudi nagrado za najboljši stil, ki jo je prejela pevka Majda Arh, za obetavnega izvajalca in avtorja pa je nagrado prejel Matija Jahn.

Nagrado za najboljšo glasbo in besedilo je prejela skladba Delam, kar ne smem. Nagrado za izvedbo pa je prejel ˝zaščitni znak festivala˝ Janez Bončina - Benč, za najboljšo priredbo pa skladba Sol, poper in sanje.

Majda Arh je prejela nagrado za najboljši stil. © Janez Mužič

 
Festival, ki se je po enoletnem premoru spet vrnil na male zaslone, sta vodila Lorella Flego in Peter Poles . Poleg nastopajočih so portoroško publiko s svojimi skladbami dodatno zabavali tudi Slavko Ivančič , Tinkara Kovač , Anika Horvat in Andraž Hribar .

Janez Bončina - Benč je dobil nagrado za najboljšo izvedbo. © Janez Mužič

 
Tokrat so se morali izvajalci za naslov najlepše poletne pesmi kar precej potruditi. Najprej so morali prepričati strokovno žirijo, ki so jo sestavljali Andrej Karoli , Adi Smolar in Andrea Flego . Glasovi slednjih so na koncu predstavljali četrtino skupne ocene. Po četrtino glasov je prispevalo še občinstvo v Avditoriju, komisija radijskih postaj in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

MMS se je spet vrnil na male zaslone. Venček najlepših festivalskih pesmi so zapeli Andraž Hribar, Anika Horvat, Tinkara Kovač in Slavko Ivančič (iz leve proti desni). © Janez Mužič

 
VRSTNI RED NASTOPAJOČIH:
1. STEREOTIPI : Ples v dežju
2. MATIJA JAHN : Le ti
3. ROBERTO BULJEVIČ : Una speranza
4. THE MAFF : Sledi
5. SONS : Barve
6. JAZZ STATION : Delam, kar se ne sme
7. KATJA M .: Sol na koži
8. MAJDA ARH : Ne govori mi
9. PETER JANUŠ : Rimska cesta
10. ANDREJ IKICA : Del tvojih sanj
11. ALEKSANDRA CAVNIK : Bežen pogled
12. JANEZ BONČINA - BENČ : Sol, poper in sanje
13. VOYAGE : Speči satelit
14. PETRA PEČOVNIK : Še živim
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.