Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Jebeš novice pravi Farrell

Jebeš novice
1/4
Arhiv Koloseja
Odbita komedija Jebeš novice v kinodvoranah od 26. decembra.

Film Jebeš novice je poln duhovitih šal, ciničnih opomb, smešnih zapletov in povsem nesmiselnih prizorov, ki preprosto sodijo v film in ustvarjajo celoto, ki vas ne more pustiti resne. Seveda ne gre brez  vsesplošnega  pretepa. Film je poln improvizacij in nepredvidenih prizorov, zato ostaja zvest duhu izvirnika, prinaša pa svežo temo in sveže šale.

Prvi film o Ronu Burgundyju, ki je v kina prišel poleti 2004, je nastal, ko je Will Farrell nekoč na televiziji videl prvi skupni nastop mešanega voditeljskega para. Producentu Juddu Apatowu je bila ideja všeč in tako je nastalo eno najuspešnejših kreativnih partnerstev  v Hollywoodu.

Film je kmalu dobil kultni status. Čeprav nihče od treh ne mara nadaljevanj, ker so prepričani, da 70 % nadaljevanj razočara, se jim je vseeno zdelo, da bi ta film lahko v drugem delu ponudil nekaj novega in svežega. Zamisli je bilo ogromno, od tega, da bi posneli predzgodbo, do tega, da bi novinarsko ekipo brez pametnega razloga poslali na Luno. Nazadnje so se odločili, da bodo zgodbo utemeljili na razmahu kabelske televizije. Leto 1980 je bilo namreč prelomno v več pogledih. Prej je bilo na voljo samo nekaj programov, trije, štirje, mogoče pet, in vsi so se končali okoli polnoči. Nenadoma pa se je pojavila poplava kanalov in nekateri so program predvajali 24 ur. Za 24-urni informativni program to pomeni ogromno število ljudi, pomenilo pa je tudi, da je novinarska etika počasi začela izginjati in pojavljati so se začele prve senzacionalistične novice. Vse to pa je odličen material za film o nesposobnem, a karizmatičnem TV voditelju.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.