Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Jeklena digitalna temnica

1/31
Žurnal24 main
Illegalna temnica je v petek dosegla to, kar si prizadeva. Nad plesišče so se z digitalnimi bombami spravili naši severni sosedje, pobje z avstrijskih koncev.

Čeprav je tandem Body & Soul še pred nastopom trdil, da bo po težkolomljivi predigri Markomana in Tsunamija, začel  z nenatempiranimi bombicami, je presenetil z udarnim valom. Težke lomljenke so padale ena za drugo, a pozor, po tem sta Body & Soul pravzaprav znana. Avstrijci ju (poleg Panacee) naravnost obožujejo, saj sta ena izmed tistih, ki so zgradili nebotičnik drum'n'bassa, ki vlada avstrijski lomljeni sceni.

Zakaj Body & Soul?
Ker je to način, s katerim delamo glasbo. S telesom in dušo.

Svojo produkcijo sta izdajala pri odmevnih založbah, pred skoraj dvema letoma pa sta pognala svojo založbo. Kako se je to zgodilo in zakaj?
Če imaš svojo založbo imaš popolno kontrolo nad tem, kdaj boš kakšen komad izdal, sam se odločiš za dizajn določenih stvari, ki spadajo k izdaji produkcije. Da kaj izide, ti ni treba čakati po šest in več mesecev kot pri drugih založbah.

Camo & Krooked sta sveže in zaželeno ime v svetu tovrstne glasbe. Kako sta začela sodelovati z njima?
Krooked živi zelo blizu in ko je bil star 16 let, me je spraševal o produkciji. Čez nekaj let se je izkazalo, da je v tem zelo dober, zato smo se odločili za sodelovanje z njim in njegovim kolegom Camom

Lotila sta se kar nekaj projektov, med katerimi je 17th Boulevard. Kaj je bil namen tega projekta?
Namen je bil izdati album, ki bo izšel aprila ali maja in ne bo drum'n'bass, temveč bolj elektro in rock. Hoteli smo narediti »bend projekt« z instrumenti, vokali, refrenom, skratka resen bend z resnimi pesmimi in nastopi v živo. To bomo še naredili.  

Sta si kdaj predstavljala, da bosta glavni del drum'n'bass scene v Avstriji?
Ne vem. Ko sva začela z drum'n'basom, ga v Avstriji pravzaprav ni bilo. Bila sva ena izmed ljudi, ki so zgradili drum'n'bass pri nas.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Body & Soul sta med inovativnimi DJ-ji odkrila Fourward, štriri Avstrijce, ki so nastali za mizo, po treh letih produciranja pa sodelujejo predvsem preko spleta, kar danes ni nobena posebnost. Fourward sta v digitalni temnici zastopala dva izmed njih, ki sta nedvomno presenetila s setom, polnim jeklenega zvoka.

Fourward sestavljajo štirje člani. Kako se ujamete v studiu?
Ne ujamemo se prav pogostokrat. V studiu smo bili nazadnje skupaj pred šestimi, sedmimi meseci. Večino stvari uredimo preko interneta in si pošiljamo stvari, potrebne za produkcijo. Začelo se je, ko smo sedeli skupaj za mizo, a ker živimo v različnih mestih in imamo vsak svojo službo, smo primorani sodelovati na tak način.

Vam tak način ugaja?
Res je precej neosebno , a se trudimo, da vse izpeljemo dobro.

Vsak član ima za seboj različno glasbeno zgodovino. Kako se to odraža pri vaši produkciji?
Včasih se je težko odločiti, kaj komu ugaja, saj je vsakemu všeč druga zvrst. Nekomu je všeč liquid, drugemu neuro, težko se je odločiti, kakšen bo nek komad.

Producirati ste začeli pred tremi leti. Ste zadovoljni s svojim zvokom, ga boste izboljšali, začeli kaj novega?
Trenutno nismo niti malo zadovoljna z zvokom, zagotovo bo še veliko izboljšanj. Za zdaj je še težko ujeti Lucasa, ker je tako dober in se s produkcijo ukvarja že osem let. Seznanjen je z vso naprednejšo tehnologijo, opremo, mi pa smo za zdaj še malo za njim.

Kako ste pravzaprav prodrli na drum'n'bass sceno?
Prišli smo do točke, ko smo ugotovili, da lahko naredimo kaj več kot nekaj komadov. Všeč nam je bil neuro funk in produkcija pri založbi Virus Recordings, pri kateri smo nekaj izdali tudi mi. To je bil pravzaprav korak dlje od Avstrije.

Kakšni so vaši nadaljni načrti?
Kot vsak producent si tudi mi želimo nekega dne izdati album. Upava, da bomo še bolj združili svoje ideje, saj poslušamo različno glasbo. V začetku je bilo za nekatere izmed nas vse povsem novo. Ko si v rock bendu ne izdajaš produkcije. Ali izdaš album ali pa ga ne. To je mogoče eden izmed najboljših ciljev, ki jih lahko dosežeš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.