Magazin > Film & Glasba & TV
321 ogledov

Jelenček, ki nikoli ne bo Rudolf

(Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Najmlajši se lahko veselijo še ene božične risanke in novega božičnega jelenčka, ki jih bo popeljal na severni pol na Božičkov hrib.

Božične risanke niso več nikakršna umetnost ali posebnost. Z božičnimi filmi vred poplavijo večino televizijskih programov in poleg lučk, ki so jih prižgali po vsem svetu, poskrbijo za pravo božično vzdušje. Če vam torej lučke, okraski, snežaki, božički in jelenčki v mestu in po trgovinah niso dovolj, zakaj vam jih ne bi ponudili še v domačem fotelju?

Niko nima rdečega noska in ne želi poganjati Božičkovih sani. Niko ima velike rjave oči in si želi spoznati enega izmed Božičkovih jelenov. Svojega očeta. Ponosen na svoje korenine, brez letalskih izkušenj se torej z dobrim prijateljem, letečo veverico Julianom odpravi na Božičkov hrib, kjer živi Božiček s svojimi osmimi letečimi jeleni. Kajpak je pot do tja polna doživetij, posebna pustolovščina je med drugim bežanje pred volkovi oziroma črnim volkom, ki s svojim kot oglje črnim kožuhom in srh vzbujajočimi rumenimi očmi nekoliko spominja na črna vranca v Božični pesmi, s svojo hordo pa na hijene v nepozabnem Levjem kralju. Ko se Niko, Julian in nova prijateljica Vilma po vseh naporih in nezgodah le prebijejo skozi labirint v Božičkovo vas, se mora jelenček soočiti s svojim očetom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Risanka je, brez ovinkarjenja, za odraslo publiko, ki ji risanke niso španska vas, nekoliko plehka. Nedvomno jo prekaša Jelenček Rudolf in najnovejši 20-minutni Marry Madagascar, sicer dobavljiv le na spletu. Ni odbita kot Burtonova Predbožična mora ali pustolovska kot Božična pesem, predvsem pa ni emocionalno nabita kot letošnji prvenec V višave. Je povsem preprosta zgodba, ki jo rešuje predvsem ljubek jelenček, ki bi mu slovenski sinhronizerji lahko nadeli malo manj dekliški glas.

Prav nič ne navdušuje glasba, ki jo sicer slišimo v filmih z zgodovinskimi bitkami, kot sta Aleksander ali Troja. V risanki ne gre za nikakršno zgodovinsko bitko, zato bi najmlajšim napete kadre, kjer se Niko bojuje z volkovi, bolj približali z drugačno glasbeno podlago. Tudi dokazovanje ljubkega jelenčka, da je res sin enega izmed letalcev, ni povsem zanemarljivo. Je treba otroke spodbujati k dokazovanju, da so morda le podedovali nekaj talenta svojih staršev?

Najmlajši bodo kljub temu, da finska animirana pustolovščina rdečenosemu Rudolfu težko seže do rogov, vsekakor zadovoljni. Nad Nikovo ljubkostjo, željo po letenju in dogodivščino, ki jo doživi, bodo nedvomno navdušeni, četudi bodo jelenčki z Božičkom leteli šele čez slabe tri tedni. Otroško.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.