Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Jodie Foster nagrada za življenjsko delo

Jodie Foster FameFlynet
Ameriško igralko Jodie Foster bodo na naslednji podelitvi zlatih globusov počastili z nagrado Cecil B. DeMille za življenjsko delo.

Januarja naslednje leto bo potekala že 70. podelitev zlatih globusov, ki pa si jo bo Jodie Foster še posebej zapomnila. Prejela bo namreč nagrado Cecil B. DeMille za svoje življenjsko delo kot igralka, režiserka in producentka. Zvezdnica si je to čast prislužila, ker je "neverjetna ženska, ki je dosegla izjemen uspeh in ga bo v svoji karieri dosegala še naprej."

Prejemnika te prestižne nagrade določa združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu, ki so v preteklosti med drugim nagradili že Morgana Freemana, Roberta De Nira, Al Pacina, Stevena Spielberga, Martina Scorseseja in Barbro Streisand.

Fosterjeva je svojo igralsko pot začela pri treh letih, z nastopi v različnih reklamnih oglasih, v filmu pa je prvič nastopila, ko je bila stara 13 let. Zaigrala je v Taksistu, v katerem je igrala kontroverzno Iris, mladoletno prostitutko. Z vlogo si je zaslužila tudi nominacijo za oskarja, za najboljšo stransko igralko. Do zdaj je zaigrala že v več kot 40 filmih in si prislužila dva zlata kipca. Enega za vlogo v filmu Obtožena in drugega za nastop v trilerju Ko jagenjčki obmolknejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.