Magazin > Film & Glasba & TV
13 ogledov

Johnny še vedno ljubljenec občinstva

"Jaz nisem smešen, vprašajte kogarkoli," je dejal Johnny Deep, ko je prejel nagr
1/14
Žurnal24 main
Ogenj v hollywoodskem studiu Universal ni preprečil že sedemnajste podelitve filmskih nagrad MTV. Z dvema osvojenima zlatima pokovkoma je domov odšel Johnny Deep.

Medtem ko o požaru ni bilo slišati niti besede, so se vsi podeljevalci nagrad izdatno potrudili promovirati svoje nove filme. Temu trendu se ni uspel upreti niti voditelj prireditve Mike Myers. Myers, ki je lani prejel MTV Generation Award za dosežke in raznolik prispevek k filmu, je občinstvu v dvorani in pred televizijskimi ponudil veliko smeha.

Zmagovalce v devetih kategorijah so določili gledalci MTV. V glavni ženski vlogi jih je najbolj prepričala Ellen Page (Juno), v glavni moški pa Will Smith (Jaz, legenda). Z nepogrešljivo žvečilko v ustih je letos dvakrat slavil Johnny Deep. Nasmejal je kot kapitan Jack Sparrow v Piratih s Karibov, prepričljiv pa je bil tudi kot negativec v Sweeneyju Toddu: Hudičevem brivcu. V tej kategoriji je premagal letošnjega oskarjevca Javiera Bardema, ki MTV gledalcev kot kaže ni prepričal kot morilec v Ni prostora za starce.

V kategoriji najboljši pretep sta slavila Sean Faris in Cam Gigandet (Never Back Down), najbolje se poljubljata Briana Evigan in Robert Hoffman (Step Up 2 The Streets), največji preboj pa je uspel ljubljencu ameriških najstnic Zacu Efronu. Nagrado v novi kategoriji Najboljši poletni film do sedaj sta izročila Seth Rogen, ki ni bil čisto prepričan, kaj naj bi ta kategorija pomenila, in James Franco. Poletni hit je tako postal film Iron Man, v katerem blesti Robert Downey Jr., ki je v spremstvu režiserja Jona Faverauja prišel po nagrado. Pokovko za najboljši film je prejel režiser Michael Bay za film Transformerji.

Podelitve nagrad se je udeležil tudi Tom Cruise, ki je podelil nagrado MTV Generation Award za dosežke in raznolik prispevek k filmu. Nagrada je šla v roke Adama Sandlerja, ki je zapel pesem Nobody Does It Better, ki se jo spomnite iz filma o Jamesu Bondu. Svoj pevski nastop je označil za "najbolj arogantno stvar, ki sem jo kdaj naredil". V zahvalnem govoru pa ni pozabil na ženo, hčerko, drugega otroka, ki ga pričakuje letos, in ameriške vojake.

Poraženci večera so filmi Super hudo s petimi nominacijami ter Začarana in Napumpana s tremi.

In zmagovalci so:
Najboljši film – Transformerji
Najboljši igralec – Will Smith (Jaz, legenda)
Najboljša igralka – Ellen Page (Juno)
Najboljši pretep – Sean Faris in Cam Gigandet (Never Back Down)
Najboljši poljub – Briana Evigan in Robert Hoffman (Step Up 2 The Streets)
Najboljši komedijant – Johnny Deep (Pirati s Karibov: Na robu sveta)
Najboljši poletni film do sedaj – Iron Man
Najboljši negativec – Johnny Deep (Sweeny Todd: Hudičev brivec)
Največji preboj na filmska platna – Zac Efron (Hairspray)
MTV Generation Award za dosežke in raznolik prispevek k filmu – Adam Sandler

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.