Magazin > Film & Glasba & TV
736 ogledov

Johnson se bori s časom

nebotičnik
1/6
Svetovno znani ameriški igralec, producent, pevec, upokojeni wrestler in najbolj seksi moški Dwayne Johnson se bo tokrat kot igralec preizkusil v malo drugačni vlogi. Kot upokojeni vojni veteran, ki skrbi za varnost stavb, bo reševal svojo družino iz goreče stavbe in iskal teroriste v akcijski kriminalni drami z naslovom Nebotičnik.

Scenarist in režiser Rawson Marshall Thurber, ki je do sedaj režiral le komedije (Obveščevalna, Mi smo Millerjevi), se bo tokrat preizkusil kot režiser kriminalne drame, kjer bo znova sodeloval z Johnsonom (pred tem v komediji Obveščevalna). Izvršni producenti napete kriminalne drame Nebotičnik so Dany Garcia, Wendy Jacobson, Eric McLeod in Eric Hedayat, producenti pa Beau Flynn, Dwayne Johnson, Rawson Marshall Thurber in Hiram Garcia.

Film bo v naših kinematografih na sporedu od 12. JULIJA 2018 dalje.

O ZGODBI:
Nekdanji vodja specialne enote za reševanje talcev pri FBI in vojni veteran Will Sawyer (Dwayne Johnson) po amputaciji noge ocenjuje varnost za nebotičnike. S svojo družino živi v najvišji in najvarnejši stavbi na svetu v Hong Kongu, znani kot The Pearl, kjer skrbi za varnost, a izpostavlja določene pomanjkljivosti v nebotičniku. 

Kljub zagotavljanju nadrejenih, da je stavba brezhibna, pa jo napadejo teroristi in zajamejo jo ognjeni zublji. Vso odgovornost za nastalo situacijo teroristi prevalijo na Sawyerja, ki mora, medtem ko je na begu, najti odgovorne za nastalo nesrečo, si oprati svoje ime in rešiti svojo družino, ki je ujeta v goreči stavbi, nekaj nadstropij nad razplamtelim ognjem.


ZANIMIVOSTI:
Kljub temu, da se zgodba odvija v Hong Kongu, so film v večini posneli v Vancouvru in v različnih studijih.
Na snemanje filma Nebotičnik v Vancouver je Johnson povabil dečka, ki je svojemu bratu rešil življenje. Johnson, ki v svojih filmih pogosto igra junake, je desetletnega Jacobja O'Connorja predstavil kot pravega junaka, saj je svojega dveletnega brata rešil iz bazena in ga pričel oživljati. Vse to pa se je desetletnik naučil iz filma Prelomnica svetega Andreja, v katerem Johnson po uničujočem potresu rešuje preživele.
Johnson ima zelo rad svoje oboževalce in je znan po tem, da si zanje vzame čas in se z njimi fotografira, četudi je precej utrujen po 14-urnem snemanju ali ga nekdo prepozna med čakanjem na rdečem semaforju.

 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.