Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Jugorock veselica s Psihomodo pop

Že 27 let se Psihomodo pop naslanjajo na primarni rock zvok skupin, kot so Rolli Žurnal24 main
Jugorock veselica se nocoj obeta v Cvetličarni. Ob 21. uri bodo oder zavzeli Psihomodo pop, po koncertu sledi pravo jugo rajanje.

Hrvaška petčlanska glasbena skupina Psihomodo Pop je bila ustanovljena leta 1983, na temeljih skupine Neron, v kateri sta takrat igrala Tigran Kalebota - Tigi in Smiljan Paradiš - Šparka. Ko se jim je pridružil še frontman Davor Gobac, ki je že pri trinajstih igral v punk skupini Klinska pomora, so se preimenovali v Psihomodo Pop.

Skupina si je zelo hitro našla publiko, naklonjeno rock`n`rollu, začinjenim z zabavno scenografijo, za katero poskrbi Gobac. Njihov prvi album Godina zmaja, izdan leta 1988, je zasedbo nemudoma povzdignil v status vodilne skupine takratne rock scene. Istega leta so se podali tudi na odre na Nizozemsko, kjer so po številnih nastopil leto dni pozneje izdali album Live in Amsterdam. Vrhunec leta 1990 sta bila nastopa s svetovno znano punk rock zasedbo Ramones na koncertih v Ljubljani in Zagrebu.

90. leta prejšnjega stoletja pa vse do danes so bila za skupino nadvse plodna, zadnja plošča Jeee! Jeee! Jeee! pa je na prodajne police prišla leta 2009. Z njo so potrdili, da so se vrnili k svojim glasbenim koreninam, obenem pa proslavili 26. obletnico delovanja. Nocoj jih boste lahko slišali v Cvetki, kjer boste lahko prepevali na znane viže, kot so Kad sam imao 16, Osjećam se haj, mozak baj, baj in Frida.

Za vstopnico boste danes odšteli 18 evrov, s Cvetličarna Member kartico pa vam bodo priznali 10-odstotni popust.

Po koncertu se ob 23. uri rajanje nadaljuje z večnimi hiti jugorock scene. Do polnoči vstopnine s Cvetličarna member kartico ni, brez kartice pa je 5 evrov. Pet evrov je tudi za vse, ki pridejo po polnoči. VIP-members imajo prost vstop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.