Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Julia zasenčila Sneguljčico

Zrcalce, zrcalce
1/16
Karantanija cinemas
26. aprila na velika platna prihaja film Zrcalce, zrcalce, posnet po eni najbolj priljubljenih pravljic vseh časov – Sneguljčici.

V klasični pravljici je večina pozornosti namenjena Sneguljčici, v filmu pa je precej v ospredje postavljena zlobna kraljica, ki je tokrat ne motivira zgolj napuh, temveč predvsem želja po moči in oblasti. A kje najti zlobno kraljico, ki je hkrati inteligentna in najlepša na svetu? Edina izbira je bila Julia Roberts, ki je tako čudovita in karizmatična, da se je z vlogo z lahkoto spopadla. Popolno nasprotje pretkane kraljice je seveda Sneguljčica, vlogo je odigrala Lily Collins, hčerka slavnega britanskega glasbenika Phila Collinsa. Kadar si nasproti stojita dve ženski, je med njima zagotovo privlačen moški. Princa Alcotta, ki ga očara Sneguljčica, hkrati pa se želi z njim zaradi bogastva omožiti tudi zlobna kraljica, je upodobil Armie Hammer.

Snemanje je potekalo v Montrealu, kjer so posneli dogajanje v zimsko zasneženem gozdu, prav tako pa tudi zgradili hišico palčkov, ki je od zunaj videti kot votlo drevo, od znotraj pa precej več – je kot moška različica hišice za punčke, opremljena in dekorirana z vzhodnjaškim priokusom. Scenografijo, ki jo je zasnoval Tom Foden, odlično dopolnjujejo spektakularni domišljijski kostumi pokojne Eiko Ishioka, ki je bila za film Francisa Forda Coppole Drakula nagrajena z oskarjem, Zrcalce, zrcalce pa je njen poslednji film.

Da bi dobili gledalci pristen občutek pravljičnosti, je režiser Tarsem Singh zahteval pristno vpletenost – igralci so se morali za film več mesecev uriti v sabljanju, akrobatiki in hitrem jezdenju konjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.