Magazin > Film & Glasba & TV
13 ogledov

Julij v znamenju superjunakov

Vzpon viteza teme
1/15
Kolosej
Za tiste, ki se na dopust ne odpravljajte v juliju, si nekaj sproščenosti privoščite v kinematografih. Morsko osvežitev bodo ta mesec reševali superjunaki, ki bodo poskrbeli za nekaj romantike, akcije, napetosti in pustolovščine, po vročem dnevu pa si boste lahko privoščili tudi Film pod zvezdami.

Ledena doba 4: Celinski premiki (Ice Age 4: Continental Drift), od 5. julija, Kolosej, Planeti Tuš:  Sid, Manny in Diego se podajo na pustolovščino, ko celinski premiki spremenijo svet. Potujoči na velikanski ledeni gori se skušajo vrniti domov, toda morska prostranstva so polna nevarnih avantur.

Medtem, ko si spala (Mientras duermes), od 5. julija, Kinodvor: Ste se kdaj spraševali, kaj se dogaja v sobi, medtem ko spite? Španski mojster groze (Snemaj!) je ustvaril psihološki triler, ki vam spanca ne bo kratil s podivjanimi zombiji, ampak z najhujšo pošastjo izmed vseh: tisto človeško.

Mrha (The Dirty Girl), od 12. julija, Kolosej, Planeti Tuš: Uporniška mladenka Danielle se z izzivalnim oblačenjem in obnašanjem upira tradicionalnim družbenim pravilom, zato pristane v posebnem razredu težavnih najstnikov.

Neverjetni Spider-Man (The Amazing Spider-Man), od 12. julija, Kolosej, Planeti Tuš: Eden najbolj priljubljenih likov na svetu se vrača na velika platna in razkriva novo poglavje Spider-Manove dediščine. Peter Parker raziskuje očetovo izginotje, pri tem pa se spremeni v superjunaka.

V iskanju pravice (Seeking Justice), od 12. julija, Kolosej, Planeti Tuš (od 26. julija): Po napadu in posilstvu žene Will pristane na ponudbo neznanca, ki obljubi krvavo maščevanje. Ko zločinca res doleti smrt, neznanec od Willa zahteva povrnitev usluge, na katero pa Will ni pripravljen pristati.

Slepe stene: Ljubezen v virtualni dobi (Medianeras), od 12. julija, Kinodvor: Režiser Gustavo Taretto v tem neobičajnem spoju arhitekture, romantike in komedije ustvari vizualni esej o ljubezni in osamljenosti v virtualni dobi. Film je poklon prenatrpanemu, kaotičnemu in čudovitemu Buenos Airesu.

Kuharski mojster (Comme un Chef), od 19. julija, Kolosej, Planeti Tuš: Nadarjeni kuhar Jacky ima ogromno gastronomskih idej, a je brez restavracije. Ugledni kuharski mojster Alexandre pa ima obilico restavracij in televizijsko kuharsko oddajo, a mu zmanjkuje navdiha za nove kulinarične poslastice.

Histerija (Hysteria), od 26. julija, Kolosej, Planeti Tuš (od 9. avgusta): V viktorijanskem Londonu mladi zdravnik Mortimer sprejme službo pri priznanem profesorju Dalrympleju. Ta se ukvarja z zdravljenjem ženske histerije in prisega na metodo masaže ženskega mednožja.

Vzpon Viteza teme (The Dark Knight Rises), od 26. julija, Kolosej, Planeti Tuš: V zadnjem delu trilogije o temačnem varuhu pravice se mora Batman spopasti z nadnaravno močnim in nepredstavljivo zlobnim kriminalcem Banom, ki želi uničiti Gotham City.

Umetnik (The Artist), 26. julij, Ljubljanski grad: Hollywood leta 1927. Drama vas ponese v čas, ko je v sedmi umetnosti zvok začel izpodrivati neme filme. Zvezdnik nemih filmov se ne želi sprijazniti z novico, da bodo snemali le še filme z zvokom, zato sam financira in posname nov nemi film.

Koža, v kateri živim (La piel que habito), 27. julij, Ljubljanski grad: Almodóvar se v tem edinstvenem in drznem spoju melodrame, filma noir in grozljivke vrača k svojim starim obsesijam, ob tem pa v spomin prikliče številne klasike – od Langa, Franjuja in Buñuela do Hitchcocka.

Polnoč v Parizu (Midnight in Paris), 28. julij, Ljubljanski grad: Romantična komedija vas popelje na nostalgično potovanje v Pariz v času charlestona, kjer Owen Wilson kot zagrenjen hollywoodski scenarist med popivanjem z umetniškimi ikonami izgubljene generacije išče navdih za novo knjigo.

Nevarna metoda (A Dangerous Method), 29. julij, Ljubljanski grad: Zürich na začetku prejšnjega stoletja. Mladi Carl Jung se odloči, da bo preizkusil Freudovo kontroverzno metodo 'zdravljenja s pogovorom' na primeru Sabine Spielrein, mlade in izobražene ruske emigrantke s hudimi simptomi histerije.

Izlet (A Trip), 30. julij, Ljubljanski grad: Generacijski film ceste, ki s preprosto zgodbo govori o pomembnih stvareh – o odraščanju in koncu otroštva, o prijateljstvu in ljubezni ter o težavah, ki jih prinese življenje.

Ženske iz 6. nadstropja (Les femmes du 6ème étage), 31. julij, Ljubljanski grad: Zadrgnjen francoski buržuj odkrije joie de vivre v 6. nadstropju, od koder se razlegajo ritmi flamenka in diši po paelli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.