Magazin > Film & Glasba & TV
9 ogledov

Julija bodo Tolmin zasedli metalci

Metalcamp David Jug
Tolmin bo julija gostil kar dva znana festivala, najprej Punk Rock Holiday, nekaj dni kasneje pa še MetalDays 2013.

Festival Metaldays (ex – Metalcamp) bo potekal od 21. do 27. julija letos. Označujejo ga za enega najlepših in najkvalitetnejših tovrstnih festivalov v Evropi, med metal publiko pa je postal sinonim za obiskovalcu prijeten festival in prve prave metal počitnice.

Odlikuje ga prijetno naravno okolje z rekama Sočo in Tolminko, ki vabijo predvsem tuje obiskovalce in nenazadnje senca bližnjih dreves, ki udeležence hladijo v vročem poletnem soncu. Festival je v devetih letih svojega delovanja postal svetovno znan rock in metal dogodek in turistično izredno zanimiva počitniška točka. Obišče ga povprečno preko 12.000 obiskovalcev na dan, kar ga v slovenskem prostoru uvršča med največje mednarodne festivale.

Med nastopajočimi so posamezniki in skupine, ki so se pri nas že mudile in se izredno rade vračajo, kot tudi skupine Ihsahn, Meshuggah, Enslaved, Primordial, Soilwork, My Dying Bride, Suway To Sally, Candlemass, Turisas, Ensiferum, Aura Noir, Graveworm, The Rotted in drugi.

Tretjič zapored Punk Rock Holiday

Nekaj dni pred Metaldaysom pa bo festival Punk Rock Holiday, ki bo razveseljeval obiskovalce med 10. in 13. julijem. Nastal je iz pepela dveh slovenskih alternativnih festivalov - združili so se namreč Šklabfest in Njoki Summer festival in ustvarili največji punkrock festival v regiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.