Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Juri Muri na potovanju po Afriki

Juri Muri Arhiv SNG Maribor
Na Komornem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bodo ob 11. uri uprizorili predstavo za otroke Juri Muri v Afriki.

Juri Muri, "tisti, ki je s hruške pal", je trmast deček, ki se noče umivati. Ker sovraži vodo, milo in brisače, se lepega dne odloči pobegniti v Afriko.

Čez morje ga ponese galeb, ko pa prispe v Afriko, naleti na nevarne in grozljive zveri. A Noj ga potolaži, naloži ga na hrbet in mu po dolgem in počez razkaže afriška čudesa. Kmalu osvoji puščavo in živali ga sprejmejo za svojega prijatelja. In kar je najpomembneje: "Oče slon nikdar ne vpraša, / če se zjutraj je umil, / mu s pogledi prizanaša / in nasploh je ljubezniv." Ko pa Juri pri Nilu ozmerja krokodila in zlomi slonov dragoceni okel, dobi za kazen hladen tuš.

Užaljeni Juri zavetje poišče pri črncih, ki ga brez odlašanja pošteno umijejo, da bi spoznali, kaj se skriva pod debelo plastjo umazanije.

Predstavo je posvečena v spomin na izjemnega slovenskega pesnika Toneta Pavčka, ki s svojo izvirno otroško poezijo vedno znova navdušuje in navdihuje otroke vseh generacij.

Cena vstopnice znaša šest evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.