Magazin > Film & Glasba & TV
43 ogledov

K nam prihaja pariška Zaz

Zaz Arhiv izvajalke
Mehkobne zvoke francoskega jazza, soula in akustike bo v Križanke 12. maja pripeljala Zaz, pevka, ki je ušesne bobniče marsikaterega poslušalca osvojila s skladbo Je Veux.

Isabelle Geffroy, bolj znana kot Zaz, bo v ljubljanskih Križankah nastopila 12. maja. V okviru svetovne turneje naj bi nastopila tudi na Japonskem, v Kanadi, Nemčiji, Švici, pa tudi na Hrvaškem.

Stvari so se za Zaz začele hitro odvijati, ko se je pri 20 letih vpisala na glasbeni študij na Bordeaux CIAM in pričela peti v svojem prvem blues bandu Fifty Fingers. V prihodnjih mesecih je že odšla na turnejo z Basque dance orchestra, se udeleževala znanih Bayonne zabav in bila del zanimive družbe. Dve leti kasneje je zasledila oglas: Don Diego išče pevko. Priskočila je na pomoč, kot Z, od tu tudi ZAZ in prav tu so ji glasbeni mojstri predstavili: afriške, arabske, andaluzijske, brazilske in latino vplive. Pariz jo je sprejel. Našla je tudi nov oglas: iščemo pevko s hripavim glasom, kot napisan zanjo. Znani Keredine Soltani in ostali kolektiv Play On Set jo je tako postavil na pot k prvemu samostojnemu albumu.

Moderna Edit Piaf
Stvari so se začele hitro odvijati, kmalu je en dan pela na ulicah pariškega Montmartra, naslednji dan pa pred 10.000 glavo množico na stadionu Hendaye. Priredila je klasiko Edit Piaf - Heart of Siberia, pripravila brezplačni nastop v Kolumbijskem rudniku soli, naredila turnejo po Egiptu, zmagala na tekmovanju Génération Réservoir, nastopila na Paris Olympia, posnela del albuma s prijateljem Raphaëlom in počela še mnoge druge zanimive stvari. Najboljše pri njej pa je, da je vse kar slišite o njej resnično.

Prodaja vstopnic se pričenja danes na vseh prodajnih mestih Eventim. Vstopnice bodo v številčno omejenem predprodajnem kontingentu na voljo po 29 evrov.

Komentarjev 1