Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

K nam prihajajo MGMT

Newyorška indie atrakcija MGMT začenja novo evropsko turnejo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Jesensko darilo. Žur z razlogom bo 27. novembra v Mariboru gostil svetovno znano skupino.

MGMT prihajajo v Slovenijo, nastopili pa bodo na Žuru z razlogom, ki bo 27. novembra v Mariboru. To nam je včeraj potrdil tudi organizator koncerta Simobil. Koncertirali bodo na prostem, a lokacija še ni izbrana, poleg njih pa se bo na odru zvrstilo tudi nekaj manjših izvajalcev.

Sprememba imena in uspeh
Vzpon MGMT je star le tri leta. Širša medijska prepoznavnost se je začela, ko jih je leta 2007 revija Rolling Stone predlagala kot bend, na katerega je treba biti pozoren.

V tistem času sta Ben Goldwasser in Andrew VanWyngarden (v osnovi gre namreč za duo) postala največkrat predvajana nova izvajalca na priljubljenem glasbenem portalu Last.fm. Oracular Spectacular, prvi album, ki sta ga posnela kot MGMT (prej sta se imenovala The Management), je osvojil prvo mesto lestvice Billboard, revija NME ga je razglasila za album leta 2008, revija Rolling Stone pa za 18. najboljši album desetletja. Izdelek je s hiti Electric Feel, Kids in Time to Pretend osvojil tudi MTV-občinstvo. Aprila letos je izšel še drugi album Congratulations.

Prek 110 milijonov ogledov
MGMT je ena od tistih redkih skupin, ki so jo za svojo vzeli tako glasbeni kritiki kot poslušalci. Njuni videi na portalu YouTube denimo presegajo 110 milijonov ogledov. Glasbo, ki jo igrajo, bi lahko v osnovi označili za rock z vplivi psihedelije in disco glasbe ter z dobršno mero sintetizatorskih rifov, vsekakor pa gre za dobrodošlo pridobitev naše koncertne scene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.