Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

K nam prihajajo Whitesnake

Whitesnake Arhiv skupine
V Ljubljano konec novembra v okviru turneje Forevermore World Tour prihajajo legendarni rockerji Whitesnake.

Whitesnake bodo Slovenijo obiskali v okviru turneje ob izidu nove plošče "Forevermore", ki je izšla 25. marca letos in ki je požela dobre kritike tako strokovne javnosti kot tudi njihovih poslušalcev.

Zasedbo je leta 1978 osnoval David Coverdale, ki je takrat zapustil skupino Deep Purple. V zgodnjih letih je bila njihova glasba primarno orientirana na blues hard rock. Gostili so mnoge nadvse talentirane kitariste, med njimi tudi Adriana Vandenberga, Johna Sykesa, Vivian Campbell, pa tudi legendarnega Stevea Vaia.

Leta 1984 so izdali zgoščenko "Slide It", ki je v Združenih državah Amerike dosegla naklado zlate plošče. Naslednji album - "Whitesnake" (1987) - je skupini omogočil velik preboj v ZDA, za kar sta vsekakor zaslužni uspešnici, balada "Is This Love" in pesem "Here I Go Again". Album so prodali v več kot osmih milijonih izvodov.

Skupina se je znova zbrala za album "Slip Of The Tongue" (1989), leta 1990 so izdali največje uspešnice, nato pa je skupina mirovala do leta 1997, ko je izdala album "Restless Heart". Februarja 2006 so Whitesnake izdali DVD, poimenovan "Live ... In The Still Of The Night", dve leti kasneje pa že deseti studijski album "Good To Be Bad".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.