Magazin > Film & Glasba & TV
141 ogledov

Kaj manjka Romani Krajnčan?

Romana Kranjčan
1/8
mediaspeed
Očarljiva Romana Krajnčan je ta teden predstavila atraktiven muzikal Manjka mi, manjka ... pa ne samo tisto.

Manjka mi, manjka ... pa ne samo tisto je nov glasbeni podvig Romane Krajnčan. Muzikal v režiji Gašperja Tiča je duhovita plesno-glasbena burleska, v kateri Romana v družbi plesalcev, harmonikarja in uličnega zabavljača obdeluje življenjske resnice. Rdeča nit so hudomušni, romantični in tragični šansoni izpod peresa pesnice Bine Štampe Žmavc.

 

"Najlepši način, da bi poslušalcem približala svojo novo ploščo, se mi je zdel skozi humor, ples, življenjske resnice in zgodbo. Sedaj lahko rečem, da je to nekaj najboljšega, česar sem se lahko spomnila, saj pesmi resnično lepo zaživijo na odru. Biti na odru s temi vrhunskimi plesalci in umetniki je čisti užitek," je po uspešni premieri povedala Romana. Zelo opaženi so bili tudi plesno-virtuozni in humorni vložki Romaninega sina Žigana Krajnčana, ki se s plesom ukvarja šele dobri dve leti. Mati in sin sta bila na odru odlična kombinacija hudomušnosti in ljubezni, pa tudi v resničnem življenju se tako ujemata:

"Kot mati in sin se seveda tudi midva kdaj skregava, vendar ta najina odrska igrivost vsekakor izhaja iz resničnega življenja," pove 16-letnik.

Poljubi, namenjeni vročemu plesalcu

Poleg odlične glasbene podlage Lojzeta Krajnčana in duhovite režije Gašperja Tiča so očarali tudi vroči in zapeljivi vložki, Romana pa v enem izmed njih celo strastno poljubi plesalca Matevža Česna. Nad muziklom so bili navdušeni tudi številni znani Slovenci.

"Nekaj odličnega po dolgem času tudi s strani slovenskih izvajalcev. So profesionalci – vsak na svojem področju. Verjamem, da bo muzikal pravi hit," je povedala pevka Eva Moškon, igralec Borut Veselko pa nam je zaupal: "Vso predstavo sem se silovito zabaval." Predstavo si je ogledala tudi Helena Blagne Zaman, ki pravi, da takšne predstave pogreša, plesalci in harmonikar Gašper Primožič so se ji zdeli odlični in "Romana, kot vedno, prepričljiva, zelo prijetno pa me je presenetil njen sin. O njem bomo še slišali." Voditeljico Ano Marijo Mitić je muzikal tako navdušil, da bi se tudi sama preizkusila v čem podobnem: "Totalen presežek, še posebej zato, ker si je upala sebe izraziti zelo intimno. Lahko rečem, da tudi mene čedalje bolj mika to igralsko-pevsko izražanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.