Magazin > Film & Glasba & TV
3063 ogledov

Kaj nam za praznike pripravljajo naše televizije?

sam doma Profimedias
Tudi letos ne bomo ostali brez franšize Sam doma.

Planet TV

Božični večer si boste na Planet TV (ob 20. uri) lahko krajšali s pravo božično klasiko, filmom Sam doma (Home Alone). Zgodba govori o osemletnem Kevinu McCallisterju (Macaulay Culkin), ki si želi, da bi njegova družina preprosto izginila. Želja se mu uresniči, ko ga starši pozabijo vzeti na božično potovanje v Pariz. Kevin sprva uživa v samoti, vendar bo njegova svoboda zahtevala določeno ceno. 

Macaulay Culkin nam bo polepšal tudi božični dan, saj bo v petek, 25. decembra, ob 20. uri na sporedu še nadaljevanje Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku (Home Alone 2: Lost in New York). Tokrat se je družina McCallister odločila praznike preživeti v Miamiju. Vse lepo in prav, če se ne bi najmlajši sin Kevin vkrcal na napačno letalo in pristal v New Yorku. 

26. 12. ob 19.30 bo na sporedu posebna dokumentarna oddaja Našim vnukom: poročilo iz zaprte Slovenije. Ekipa Planet TV je na vrhuncu drugega vala epidemije pogledala na dogajanje skozi oči reševalcev, gasilcev, zdravnikov, pogrebnikov.

Ob 20. uri pa bo na sporedu božična oddaja Pri Črnem Petru, v kateri nas bodo s svojimi prazničnimi norčijami in domislicami zabavali voditeljica Jasna Kuljaj, natakarica Sofija (Alja Prgin), poštar Peška (Boštjan Meglič), novinar Regono (Sašo Đukić), gasilec Sašo (Sašo Dobnik) in sosed Franci (Matjaž Javšnik).

Za čarobni zaključek bo v nedeljo, 27. decembra, ob 20. uri na sporedu še priljubljeno Ledeno kraljestvo. Nepozabna pustolovska zgodba o kraljičnah Ani in Elsi je navdušila občinstvo po svetu in bila nagrajena z dvema oskarjema. 

Silvestrski večer se bo na Planetu ob 20. uri začel s kultno komično akcijo Resnične laži (True Lies) z Arnoldom Schwarzeneggerjem in Jamie Lee Curtis, ki je bil nominiran tudi za oskarja. Ob 22.35 sledi pustolovščina z Jennifer Lawrence Igre lakote: arena smrti (The Hunger Games), za ponočnjake pa bo zatem poskrbel še en kultni film, triler Igra (The Game) režiserja Davida Fincherja, v katerem igrajo Michaelom Douglasom, Deborah Karo Unger in Seanom Pennom. 
 

PREMIERE na POP TV

Na božični večer ob 21.50 se bodo na POP TV v filmski premieri Pisma matere Tereze (Letters from Mother Teresa) spomnili na Nobelovo nagrajenko za mir, mater Terezo. Biografska drama opisuje njeno življenje, delo in ovire, s katerimi se je srečevala, skozi pisma, ki jih je pisala svojemu dolgoletnemu prijatelju in duhovnemu voditelju, očetu Celestu van Exemu, v obdobju skoraj 50 let. 

V petek, 25. 12., ob 20. uri, si oglejte film Instant družina (Instant Family), v katerem si bosta Mark Wahlberg in Rose Bryne v vlogi Peta in Ellise čez noč ustvarila družino, saj bosta posvojila kar tri otroke in se bolj ali manj uspešno spoprijela z izzivi starševstva. 

V nedeljo, 27. 12., ob 20. uri boste v filmu Moj lažni mož (Overboard) lahko videli, da se maščevanje postreže še vroče in da ima nesramni plejboj Leonardo mokre, pardon, kratke noge. 

Na silvestrski večer boste lahko plesali in prepevali v družbi največje dalmatinske dive, Severine! Lanski zagrebški koncert se je odvijal na odru v obliki diamanta. Izmenjujejo se različne predstave, ki ustvarjajo 'magično pravljico za celo družino' - mešanico cabareta, futurističega spektakla, dalmatinskega vzdušja in iluizionizma. 

Zaključite letošnje leto, kot se spodobi. S Petelinjim zajtrkom. Na sporedu ob polnoči na POP TV. 

KANAL A

Božični večer je na Kanalu A rezerviran za pogumnega Karate Kida, nato pa se nadaljuje z ljubkimi pošastmi Gremlini, pri katerih je treba upoštevati nekaj pravil – ne polivajte jih z vodo in hranjenje naj se zaključi do polnoči, saj drugače nastane neprijetnost.

Novoletni teden pa bo čas, da si nadenemo čarovniško ogrinjalo in uživamo v filmski različici ene najbolje prodajanih knjig na svetu Harry Potter. Od ponedeljka, 28. decembra, ko bo na programu prvi del Harry Potter in kamen modrosti do silvestrskega večera, ko bomo s čarovniškim junakom vstopili v novo leto, bomo predvajali pet filmskih delov.

RTVS

Takoj po koncu osrednje informativne oddaje TV-Dnevnik v četrtek, 24. 12. 2020, ob 20.00 vas bo v miren in vesel božični večer za vso družino in vse generacije z navdihujočimi pogovori z gosti popeljala voditeljica Bernarda Žarn v družbi sovoditeljice, ki za zdaj ostaja še skrivnost. V božični program se boste v živo lahko vključevali tudi gledalke in gledalci, prisluhnili bomo vašim voščilom, izbirali najbolj izvirno smrečico in jaslice, obdarovali …

Ob 21. uri sledi film Božič z Bliskom. Film je posnet po priljubljeni knjigi pisatelja Grega Kincaida z istim naslovom. George je star 13 let, ko mu oče umre v traktorski nesreči. Georgeeva mama se nikakor ne more potolažiti, zato se preseli v Minnesoto, kjer naj bi se umirila. George pa ostane s starimi starši Bojem in Coro, saj je treba poskrbeti za pridelke in domače živali. Potem pa George prevzame še skrb za Tuckerja, sosedovega psa, ker je moral sosed v zapor zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Natanko ob polnoči bo sledil neposredni prenos polnočnice iz ljubljanske stolnice. Bogoslužje bo vodil nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore.

Naslednji dan vas ob 20. uri čaka slovenski film Sreča na vrvici. Glavni junak filma je deček Matic, ki ga ima mama sicer rada, a kaj, ko ima preveč opravkov sama s seboj in s svojim delom v službi. Maticev oče pa je službeno v Libiji. Razumljivo je, da njegov najboljši prijatelj postane Rok, fant njegovih let. Nenadoma pa se Maticevo življenje spremeni. Filmarji ga povabijo k sodelovanju, postane glavni junak filma. Ob njem je pes, velik in črn.

Ob 22.15 pa si boste na božič lahko ogledali tudi film Kolja. Grenko-sladka komedija je v 90. letih osvojila srca filmskega občinstva po svetu in oskarja za najboljši tujejezični film.

29. 12. ob 21.05 bodo na TV SLO 2 vrteli film Večni ljubimec. Zabavna komedija z obilo mediteranskega šarma se odlikuje po izjemni mednarodni ženski zasedbi, z ikono italijanskega filma Virno Lisi v njeni zadnji vlogi na čelu.

30. 12.  ob 20. uri pa bo na SLO 1 na voljo komedija Glas družine Belier. V družini Bélier so vsi gluhi, razen 16-letne Paule, ki svojim staršem služi kot zvesta prevajalka, še posebej takrat, ko imajo opravka z družinskim imetjem. Ko njen učitelj za glasbo nekega dne odkrije njen neverjetni pevski talent, se Paula odloči udeležiti avdicije za članico francoskega radijskega zbora …

Silvestrski filmski maraton 

Po osrednji silvestrsko obarvani informativni oddaji TV-Dnevnik bo satirični pogled na leto 2020 pripravila ekipa oddaje Kaj dogaja?. V silvestrskem Kaj dogaja? bodo avtorji na svojevrsten način komentirali iztekajoče se leto. Več bo glasbe in zanimivih oglašanj, v goste bodo prišli Slovenci, ki bodo gledalcem zaželeli vse najlepše. Na obisku bosta prva diva slovenske glasbe Helena Blagne in prvi mož NIJZ-ja Milan Krek. Prišla bo tudi posebna gostja, ki nas spremlja že vse leto, in upamo, da bo to njen edini in zadnji obisk – gospa Korona osebno. Nekaj minut pred 21.00 bo na sporedu oddaja Srečno noro leto, ki jo bo vodila Maja Martina Merljak. V novo leto pa nas bo popeljal Blaž Švab v oddaji Silvestrski pozdrav

Na TV SLO2 pa bo na sporedu tradicionalni filmski maraton z izbrano, raznovrstno žanrsko ponudbo za vse, ki želijo noč preživeti v družbi televizije. 

Oscar je kriv za vse ob 18.15. Še ena briljantna komedija zmešnjav z Louisom de Funèsom. Bogati industrialec Bertrand Barnier ima izjemno slab dan. Računovodja Christian Martin, ki mu je bil do sedaj zvest, ga izsiljuje za podvojitev plače in se hoče povrhu še poročiti z njegovo hčerjo Colette. Prizna mu, da se že nekaj let okorišča s ponarejanjem računovodskih knjig. Colette pa svojemu očetu Bertrandu pove, da je noseča. Nato pa se v Bertrandovem domu pojavi mlada neznanka, ki trdi, da ljubi Christiana in se hoče poročiti z njim. Bertrand je ogorčen: kdo je potemtakem ljubimec njegove hčere in oče njegovega vnuka? Hči mu razkrije, da ljubi Oscarja, Bertrandovega nekdanjega voznika, ki ga je Bertrand odpustil. Neznanka pa se je pretvarjala, da je Bertrandova hči, da bi ugodila Christianu. A to še ni konec zmešnjav. V Bertrandovem domu krožijo trije identični črni kovčki, a le v enem je milijon frankov, in ta nenehno prihaja v napačne roke. Le kako se bo zmešnjava razpletla?

Led, ruski film, 2018, ob 17.45. Plesna romanca. Sodobna Rusija. Nadja, obetavna drsalka na ledu, se po poškodbi odpove sanjam, da bo postala državna prvakinja. Medtem ko se spoprijema s svojo stisko, spozna Sašo, hokejista, ki se zavzame zanjo in jo nauči ponovno verjeti vase in v svoje sanje ... 

Na hladno, nemški film, 2018, ob 12.35. Komedija. Ko se nepridiprav Denis pojavi v počitniški hiši bogatega Raimunda, ga zamenjajo za skrbnika Raimundove vnukinje Charlotte. Da bi se izognil obrekovanju, Denis sprejme vlogo in začne igro.

Rumene oči krokodilov, fr. film, 2014, ob 22.55. Drama. Dve sestri iz Pariza skleneta dogovor, ki preraste v škandal.
Joséphine je obupana, zmedena in raztresena, ko jo zapusti mož, ki se z ljubico odpravi v Kenijo, da bi tam začel nov posel s krokodiljo farmo in obenem tudi novo življenje. Joséphine ostaneta obe hčerki, najstnica in desetletnica, denarja pa je v hiši bolj za vzorec. Kako resen je finančni položaj, se pokaže, ko Joséphine odkrije, da je njen malovredni mož dvignil vse njene prihranke in jih vložil v krokodiljo farmo. Kaj naj stori? Kako naj preživlja sebe in obe hčerki? K sreči je tukaj še njena sestra Iris, za katero se zdi, da ji prav nič ne manjka. 

Divje potovanje, novozelandski film, 2017, ob 00.55. Film je predelava ene največjih novozelandskih uspešnic vseh časov. Poleg simpatičnih likov in lepo tekoče zgodbe ga odlikujejo spektakularni prizori avtomobilskih pregonov in dih jemajoča freska novozelandskih krajev.

TV3

Prazniki bodo na TV3 glasbeno obarvani. 24. 12. ob 21.10 bo na sporedu Božični koncert Giannija Rijavca, ob 22.25 pa oddaja Božične pesmi z Deborah Voigt. V nedeljo, 27.12., ob 22. uri, pa boste lahko uživali v koncertu zborovskega organista Ricka Elliotta in njegove zabavne, nore originalne priredbe sedmih najljubših božičnih kolednic.

Komentarjev 2
  • pantani 07:36 21.december 2020.

    Isto kot vsako leto!!!

  • AnzeSmolej 07:26 20.december 2020.

    Začnimo peticijo za prepoved ponavljanja eno In istih filmov vsako leto !!!! Še posebej Home Alone bi morali zakonsko prepovedati !