Magazin > Film & Glasba & TV
1856 ogledov

Kaj se dogaja z zmagovalci naših šovov

Zadnjih nekaj let se je zvrstilo več resničnostnih šovov, ki so razveseljevali na malih zaslonih. Zanimalo nas je, kaj med drugim počnejo zmagovalci in za kaj so porabili denarno nagrado.

Andrej Lavrič | Avtor: siol.net siol.net
Prvi zmagovalec resničnostnega šova pri nas, Bara, je bil Andrej Lavrič. Po zmagi je dobil več ponudb za delo v lokalih. "Delal sem to, kar so delali vsi zmagovalci Bara. Delal sem v lokalih," je povedal in dodal, da je trenutno brez zaposlitve in išče primerno službo. Denar, ki ga je prejel, je porabil za šolanje. Čeprav  je minilo že precej let, se ga ljudje na ulici še vedno spomnijo in ga sprašujejo, kako je. Na splošno dobiva od ljudi zelo pozitivne odzive.

Ker je bil zmagovalec prvega resničnostnega šova, je presenetljivo, da tovrstnih šovov, ki so se vsa ta leta odvrteli, sploh ne spremlja. Na vprašanje, ali bi se prijavil v podoben šov, pa odgovarja, da verjetno ne, ker ve, kako stvari potekajo. "Zdaj sem bolj odrasel kot takrat, ko sem se prijavil. Iskreno povedano, ne vidim več izziva v tem.“

Andrej bi bil rad sanjski moški

Andrej Novak, Bar | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Avstralski Slovenec Andrej Novak je bil prvi zmagovalec resničnostnega šova Big Brother. Po šovu je užival v Sloveniji, vendar imel malce smole s poslom in zdravjem. Želel je lansirati linijo moškega spodnjega perila, a je na žalost zbolel in se moral vrniti v Avstralijo. “Tam sem se vrnil v zabaviščni park Movie World, kjer sem se prelevil v Batmana. Zdaj imam svoj posel in stvari dobro stojijo,“ je povedal.

Denar, ki ga je prejel, je bil pravi blagoslov. "Nikoli ga nisem jemal kot samoumevnega in ga zapravljal. Ker gospodarstvo v Avstraliji ni tako trpelo kot drugod po svetu, sem denar vložil v lastnino in druge investicije, kar se mi prav vsak dan obrestuje. Denarja tako nisem potrošil.“

V Big Brotherju je zmagal leta 2007 in zdi se mu, da so ljudje nanj že pozabili. "Vendar je bilo lepo, da so se me spomnili in me prepoznali v kraju, kjer sem se rodil in preživel zgodnje otroštvo.“ Ker je bila njegova izkušnja z resničnostnimi šovi pozitivna, bi se še prijavil v kakšnega. "Ker še vedno nisem našel sanjskega dekleta, bi se morda prijavil v šov za sanjskega moškega (smeh).“

Daša preuredila stanovanje, Cirila lahko kupila le vrata in okna

Daša Hliš | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Šov Kmetija pa je v prvih dveh sezonah prinesel zmagovalki. Prva zmagovalka Daša Hliš je po zmagi končala študij, zdaj je zaposlena v multinacionalki, končuje pa magistrski študij. Denarno nagrado je v večini porabila za preureditev stanovanja, nekaj denarja pa je vložila tudi v avtomobil.

Podobne resničnostne šove spremlja, kolikor ji dopušča čas, po njenem mnenju pa je ljudje na ulici ne prepoznavajo več. "Glede na to, koliko šovov je bilo po Kmetiji, bi rekla, da me ne prepoznajo. Takoj po šovu pa so me," je povedala. Do tovrstnih šovov nima nobenih zadržkov, vendar se glede na njeno situacijo ne bi več prijavila. "Takrat sem bila študentka in nisem videla nobene ovire,“ je dodala.

Cirila Jeršin | Avtor: POP-TV-2 POP-TV-2
Denarno nagrado je za preureditev stanovanja izkoristila tudi zmagovalka druge sezone Kmetije Cirila Jeršin. "Vhod smo zamenjali, ena vrata in štiri okna, pa je denarja zmanjkalo," je povedala upokojenka, ki je bila zgrožena, da ji je država obdavčila pokojnino za 40 odstotkov. Od nagrade pa je morala plačati kar 25 tisoč evrov davka, je še razkrila. Sicer je upokojenka, ki je babica in prababica, polno zaposlena. Pravi, da ji dela nikoli ne zmanjka.

Najstarejšo tekmovalko v Kmetiji ljudje še vedno prepoznavajo. Predvsem jih zanima, kako je bilo v šovu, in pravijo, da jim je bila ta Kmetija najbolj všeč. Tudi z drugimi tekmovalci se dobro razume in se večkrat vidijo. Cirila spremlja različne resničnostne šove, najbolj pa seveda Kmetijo in Survivorja. Se pa ne bi več prijavila, je povedala. "Ena izkušnja je več kot dovolj,“ je sklenila.

Matej svojo kmetijo prodaja

Matej Drečnik | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Nova sezona Kmetije je prinesla zmagovalca Mateja Drečnika, ki za zmago v šovu Kmetija išče lastnika ni prejel denarne nagrade, temveč je dobil v last kar kmetijo. Po nekaj mesecih pa se je je naveličal in se odločil, da jo proda. Zagotovo pa se ni naveličal svoje ljubezni, sotekmovalke v šovu, Vlaste Povšnar. Kljub burnemu razmerju sta se vendarle odločila, da bosta skupaj in se tudi poročila. Poroka je bila sicer namišljena.

Po zmagi poroka in naraščaj

Damijan Klara Erika Smolak | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Zelo odmeven je bil tudi šov Ljubezen na seniku. Sam koncept oddaje ni predvidel zmagovalca, je pa tekmovalki Eriki uspelo osvojiti srce kmeta Damjana Smolaka, s katerim se je kmalu po šovu tudi poročila. Pred kratkim se jima je rodila hčerka Klara, ki ju vedno bolj razveseljuje.

Iz šova v Playboy in uspešen biznis...

Modna agentka in nekdanja barovka Alma Brdžanović | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net
Močno pa so izstopali tudi drugi tekmovalci resničnostnih šovov, ki niso imeli sreče, da bi zmagali. Alme Brdžanović se večina spomni po sodelovanju v prvi sezoni Bara. Ko je zapustila šov, se je slekla za moško revijo Playboy in ustanovila uspešno modno agencijo. Veljala je za uspešno poslovno žensko. Eden od slovenskih tabloidnih časopisov je poročal, da trenutno živi v New Yorku s svojo novo ljubeznijo, Američanom.

… od natakarja do komentatorja

Mišo Stevanovič | Avtor: POP-TV-2 POP-TV-2
Mariborčan Mišo Stevanović je čez noč zaslovel kot nesojeni zmagovalec prve sezone Bara. Po šovu je delal v gostinstvu – s prijatelji je vodil lokal, delal pa je tudi drugod po Sloveniji. Srečo v ljubezni je našel v Ines, s katero ima hčerko Noemi. Nazadnje se je znova pojavil na malih zaslonih, tokrat kot komentator izjemno priljubljenega šova Gostilna išče šefa, kjer je ocenjeval tekmovalce in jim delil nasvete.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:10 29.junij 2015.

    "dobil v last kar kmetijo. Po nekaj mesecih pa se je je naveličal in se odločil, da jo proda."grdo! On se je predstavljal kot resen delaven mož, potem pa ne zdrži več kot par mescev ko je treba zares ...prikaži več delat. On že ne bi mogu živet od kmetije ker je delaven sam par mescev pol mu pa lenoba na vn udar. To ni nič!