Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Kaj se skriva pod zaprtimi očmi?

Pod zaprtimi očmi Španski borci
Pod zaprtimi očmi je plesna predstava Zagrebškega ansambla v sodelovanju z ZeKaeM in MSU. V Španskih borcih si jo lahko ogledate nocoj ob 20. uri.
Izhodišče sodelovanja španske koreografinje, plesalke in pedagoginje Laure Aris Alvarez ter Zagrebškega plesnega ansambla je koncept želje, iz katerega izhajajo številne napetosti. Kot zatrjuje Alvarezova, želje usmerjajo naše življenje, uživanje, samoizpolnitev in svobodo, obenem pa so vzrok za frustracije, zanikanje, strah in razočaranje. Sodobna družba živi v neskladju z naravo, je ujetnik znanega, udobnega in nadzorovanega okolja ter sledi pravilom, ki jih narekuje civilizacija. Toda ali smo se pripravljeni odpraviti v neznano? Morda smo sami res civilizirani, ampak ali so civilizirane tudi naše potrebe? Koreografinja tokrat sodeluje s sedmimi plesalci, kar pomeni sedem sanj, sedem želja, sedem mogočih zaključkov in sedem poskusov dekonstrukcije identitete.
Zagrebški plesni ansambel (ZPA) je uveljavljena skupina za sodobni ples, ki je od svojih začetkov do danes ostala brezkompromisna v svojem umetniškem izrazu. Oblikovala je številne plesalce in plesne strokovnjake, ki danes uspešno delujejo na Hrvaškem in v tujini. ZPA ima zavidljivo kontinuiteto dela, nastopal pa je na vseh pomembenjših festivalih v državi, sodeluje in gostuje z vsemi velikimi gledališkimi hišami na Hrvaškem, gostoval pa je tudi na številnih uveljavljenih festivalih in gledališčih po Evropi, v Mehiki, Egiptu, Koreji in Izraelu. Sodeloval je tudi z Zavodom EN-KNAP.
Cena vstopnice za dijake, študente, upokojence, brezposelne in hendikepirane osebe je osem evrov, za ostale pa 12 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.