Magazin > Film & Glasba & TV
59 ogledov

Kaj so za navadne smrtnike pripravili egipčanski bogovi?

bogovi egipta
1/13
Žurnal24 main
Ta teden v kinematografe prihaja pustolovski film Bogovi Egipta, v katerem igra Gerard Butler.

V spektakularni akcijski pustolovščini preživetje človeške rase visi na nitki, in nepričakovani junak, smrtnik Bek (Brenton Thwaites), se poda na vznemirljivo popotovanje, da reši svet in svojo pravo ljubezen. A da mu uspe, si mora zagotoviti zavezništvo in pomoč mogočnega boga Hora (Nikolaj Coster-Waldau); skupaj morata premagati neusmiljenega boga teme Seta (Gerard Butler), ki je zasedel egipčanski prestol in nekdaj miroljubno in cvetoče cesarstvo pahnil v zmedo in splošno nasilje. Bitka proti Setu in njegovim gorilam junaka popelje v posvetno življenje in prek nebes, pri tem pa morata, če hočeta zmagati v poslednjem spopadu, na preizkušnjo postaviti lasten pogum in biti pripravljena tudi žrtvovati se.


Pripravite se na nepozabno potovanje ...
Predstavljajte si svet, izklesan iz skale in vkovan v zlato. Domala futuristična podoba ponuja alternativen svet, v katerem bogovi živijo med smrtniki. A sožitje med njimi je trajalo zgolj dokler je na svetu vladal mir – zaupanje med bogovi in smrtniki so namreč načeli nadutost, ljubosumje in izdajstva, ki nad stvarstvo prikličejo grožnjo pogube. Vizionarski režiser Alex Proyas je ustvaril Egipt neke druge resničnosti, ki ni vezan na čas in zgodovino in ki gledalcem ponuja nepozabno popotovanje skozi osupljivo veličastna mesta, mitološke like in epska junaštva, kakršno omogočata mojstrsko pripovedništvo in najnovejši dosežki digitalne filmske tehnologije.

Scenarista Matt Sazama in Burk Sharpless sta si zamislila vznemirljivo in dodelano pustolovščino, ki se deloma poklanja mitologiji, deloma pa je plod njune domišljije. Za osnovo sta vzela mit o Ozirisu in od tod na novo osmislila zgodbo o bogu sonca Raju, njegovem maščevalnem sinu Setu in o Rajevem vdanem vnuku Horu, pri tem pa več klasičnih pripovedi spletla v adrenalina poln film o popotovanju neukrotljivega smrtnika, ki združi moči s padlim bogom, da stvarstvo reši pred zmedo in tiranijo.

Igrajo še Chadwick Boseman, Elodie Yung, Courtney Eaton, Rufus Sewell in Geoffrey Rush.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.