Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Kako Medvedek zleze vase

Medvedek zleze vase KD Franca Bernika Domžale
Dan preživite z otroki in jih ob 17. uri presenetite z ogledom predstave Medvedek zleze vase, ki jo bodo uprizorili v Mini Teatru na Križevniški ulici.

Plezalček je prepričan, da pozna način, kako zlesti vase, ko mu telo ponagaja, in kako stvar uredi sam. On je najboljši prijatelj male deklice, ki je navdušena nad svojim ljubkovalnim imenom – Medvedek. Pravi, da je zadeva zelo preprosta. Samo primeš se za spodnjo čeljust, moooočnoooo poooteeeegneeeeššššš – in hop, si že notri. Ko pa si enkrat notri, hitro ugotoviš, zakaj moraš dobro jesti, da te bodo noge lahko daleč nesle. Koliko hrane je potrebne, da se z roko ne boš samo zdolgočaseno praskal po glavi in s prsti vrtal po nosu, ampak raje ena, dve – veselo telovadil. In seveda tudi učenjak v glavi potrebuje krepko in slastno pojedino, če hoče pravilno izračunati, ali nam je teta v slaščičarni vrnila premalo denarja, ko smo kupili kepico sladoleda.

Ko je telo sito in zadovoljno, ostane še srce. Tam pa hrana ne pomaga. V srcu mora biti prostor za vse, ki jih imamo radi. Če se tu kaj zalomi, je potrebno še tako velike količine hrane in pijače ne pomagajo. Kar naprej bomo nesrečni in slabe volje, pa ne bomo niti dobro vedeli, zakaj. Zato je treba vedno najprej poskrbeti, da so v srcu vsi, ki jih imamo radi, na svojem mestu.

Cena vstopnice za otroke znaša šest evrov, za odrasle pa osem evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.