Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Kako postati terorist v treh letih

Projekt Scream je priročnik, kako postati terorist v devetih korakih in treh let Žurnal24 main
Premiero bo nocoj ob 20. uri v Gledališču Glej doživel zanimiv projekt Scream, ki razkriva zgodbo o kraji kultne eksistencialistične slike Krik leta 2004 v Oslu.

Projekt Scream si za osnovo jemlje krajo kultne eksistencialistične slike Krik leta 2004 v Oslu. Omenjena slika bo razstavljena na Munchovi razstavi v času OI v Londonu leta 2012. Projekt Scream vas želi seznaniti z Zlatanom Jašarevićem, človekom, ki je zares ukradel sliko, ki ga niso nikoli prijeli in ki je sliko pravzaprav uničil. Projekt Scream govori o povezavi med biografijo Eduarda Muncha, zgodbo o tem, kako je slika nastala, medijskimi obvestili o tem, kako je slika leta 2004 izginila, zgodbo o Zlatanu Jašareviću, njegovi povezavi z žensko, ki je bila v času izginotja slike čuvajka v muzeju, vzročno-posledično vezo med umetnikom in osebo, ki je več kot sto let kasneje ukradla njegovo umetniško delo ...

Projekt Scream želi odkriti mehanizem retorike, prepričevanja kot umetnosti, ki obrača tok medijev, pravosodja, tistega, kar se je zgodilo, in tistega, kar se ni zgodilo. Performerja uporabljata besede kot tehniko lova. Obstaja lovec in tisto, kar se lovi, paradigma se obrača v fizikalnosti glasu, v glasu telesa, v odnosih performer/dogodek/resnica/publika. Vsak izmed performerjev je nosilec tega protislovja na odru, v spolu in mesu, v prenašanju pogledov drugih, v svojem notranjem in zunanjem stanju, bivanju na odru. Projekt želi izčrpati meje medijev z nenehnimi prehodi iz ene strani na drugo, iz digitalnega v fizično, iz virtualnega v stvarno.

Cena vstopnice je neznana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.