Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Kako preživeti napad zombijev?

1/9
Žurnal24 main
Na začetku decembra si boste v kinematografih lahko ogledali akcijsko komedijo Dobrodošli v deželi zombijev.

Človeštvo je spet napadla kuga, ki je večino prebivalstva spremenila v zombije. In ker zombijem diši človeška kri, so tisti, ki virusa še niso staknili, v velikih težavah. Tudi glavna junaka filma, prestrašeni Columbus (Jesse Eisenberg) in neustrašni Tallahassee (Woody Harrelson), ki pa sta našla način, kako preživeti napad živih mrličev. V boju proti zombijem se jima pridružita še Wichita (Emma Stone) in Little Rock (Abigail Breslin). Skupinica se mora zdaj naučiti, kako združiti moči in se zanesti drug na drugega.

Nepoznavalec zombijev

Snemanje filma me je spominjalo na nekaj, kar smo včasih počeli pri nadaljevanki Na zdravje. Če kakšna šala ni vžgala, so se na kraju samem scenaristi poskušali spomniti druge, zabavnejše.
Woody Harrelson

 

Preden se je režiser Ruben Fleischer začel pripravljati na Dobrodošli v deželi zombijev, ki je njegov režijski prvenec, je videl samo en film o zombijih, 28 dni kasneje. Potem pa se je zagrizel v žanr "in zdaj zelo spoštujem občinstvo, ki rado hodi gledat filme o njih. Upam, da bodo tudi z našim zadovoljni."

Scenarij ne ponuja nikakršne razlage, zakaj je človeštvo podleglo zombijevski kugi. "To je postapokaliptični svet," razloži Fleischer.  "Tu ne gre za ljudi sredi zombijevske zalege. Naša zgodba pripoveduje o ljudeh v svetu, v katerem je več zombijev kot ljudi. Hoteli smo povedati zgodbo o peščici preživelih, ki se prebijajo skozi."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.