Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Kako sem postal Slovenec

Kako sem postal Slovenec Kulturni center Janeza Trdine
V Kulturnem centru Janeza Trdina v Novem mestu bodo ob 19.30 uprizorili predstavo Kako sem postal Slovenec, intimni kabaret. Gre za resnično zgodbo o človeku, ki je postal Slovenec po čudežu.

Osnovni lik predstave zaradi čudežnega spoznanja zapusti svoje nekdanje bivališče in družino ter se odpravi v Slovenijo. Sledite mu na poti spoznavanja ljudi in navad v "obljubljeni deželi".

O svojih velikih pričakovanjih, dogodivščinah, pasteh in zablodah vam igralec pripoveduje s samoironijo in humorjem, skozi posamezne songe pa se na duhovit način sooča z novim jezikom in s svojo novo identiteto.

Beseda Slovenec tu nima samo nacionalne oznake, temveč pridobiva skozi pripoved vedno bolj poetičen, filozofski in oseben, eksistencialni podton.

režiser predstave Nebojša Pop Tasić je priznan slovenski umetnik, ki piše dramska besedila, pesmi in glasbo. Kot pisec, dramaturg ali glasbenik je sodeloval pri številnih predstavah večjih in manjših slovenskih gledališč. V slovenskem gledališkem prostoru je poznan predvsem kot dramaturg (Mornar, Podzemni blues, Medeja, Oresteja, Pohujšanje ...), v zadnjem času pa se vse bolj uveljavlja kot dramatik (Ep o Gilgamešu, Bodi Marilyn Monroe, Nižina neba, Kako sem postal Slovenec, Blaznost igre ...). Je dobitnik Borštnikove, Šeligove in Grün-Filipičeve nagrade.

Za vstopnico boste odšteli 17 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.