Magazin > Film & Glasba & TV
84 ogledov

Karmen v MasterChef tudi zaradi pokojnega moža

karmen POP-TV-2
Karmen se je v MasterChef Slovenija prijavila tudi zato, da bi sebi in pokojnemu možu dokazala, da si je sposobna prikuhati predpasnik.

Kako je veliko je bilo razočaranje ob izpadu iz šova?
Sem bila in nisem bila razočarana. Vesela sem, da sem prišla med top šest. Definitivno sem si še želela ostati, po drugi strani pa sem ponosna nase, da sem na osebnostnem in kuharskem področju napredovala za eno stopničko.

Za ponos imate tudi razlog. Bili ste druga med ženskami …
Ja, biti druga najboljša masteršefovka v Sloveniji, je tudi naziv.

Se je tudi v tem šovu pokazalo, da so moški boljši kuharji?
Da znajo moški bolje kuhati kot ženske, je že dalj časa jasno. Podpiram pa ženske, definitivno. Konec koncev smo bile v šovu močne tudi tekmovalke, saj smo kar lep čas zdržale v igri. Morda bi v tem primeru lahko rekla, da so moški malenkost boljši od žensk.

Za vas je bil usoden croquenbouche. Se ga boste še kdaj lotili?
Definitivno. Sodnikom sem že omenila, da jim bom ob priliki in ko bom imela voljo, dostavila  croquenbouche. Profiterole sem že pekla, že večkrat sem delala tudi vanilijevo kremo … Zalomilo se je zaradi spleta okoliščin in mora tudi zaradi moje zmedenosti in prevelike samozavesti, ker sem take sladice že pekla.

Kakšno je vaše mnenje o tekmovalcih, ki so še v šovu? Si vsi zaslužijo biti med top pet?
Moja favorita sta Miha in Sašo. Katjo podpiram, ker je edina ženska, ki je še v šovu. Vem, da je močnega značaja in da bo sodnike še presenetila. Jernej je bil skorajda vedno na izločitvenem testu, ampak se je vedno v zadnjem trenutku dokazal. Ima smolo ali srečo … Tudi Tilnu privoščim zmago. Za svoja leta je fantastičen in ima super ideje. Mislim, da si vsi zaslužijo mesto med top pet.

Čeprav ste bili med najboljšimi kuharji, ste bili na osmih izločitvenih testih. Kako si to razlagate?
Vedno sem bila v skupini, ki je izgubili. Na koncu sem se že sprijaznila, da bom na izločitvenem testu, ki so bili sicer zelo poučni. Na njih sem se ponavadi zelo dobro odrezala. Pri sušiju in piščancu sem bila na primer najboljša. Zadnji mi pač ni uspel.

Kaj ste v šovu naučili?
Prišla sem kot amaterska kuharica, zato marsikaterih stvari in komponent nisem obvladala. Preko šova, tekmovanja, preko napak in komentarjev sodnikov, sem pridobila novo znanje. Spoznala sem tudi čudovite ljudi. V veselje mi je bilo kuhati z njimi in sodnikom postreči svoje jedi.

Morali ste ubiti jastoga. Kako težko je to bilo?
Jaz sem se ga bala. Seveda se mi je tudi smilil. Ni mi bilo vseeno. Govorila sem si, da gre za izziv in da ga moram ubiti. Glede na to, da sem jastoga prvič pripravljala, lahko rečem, da sem na ta krožnik ponosna, čeprav so ga sodniki pokritizirali.

V šovu ste rekli, da je vaš televizijski podvig vaš14-letni sin podpiral. Kakšen je bil njegov komentar na vaše kuhanje v oddaji?
Jaka me je res blazno podpiral. Ko sem izgubila, je bil malo razočaran, ker je vede da sem sposobna narediti croquenbouche. Kljub temu je bil ponosen. Seveda si je želel, da pridem čim višje, a mi je rekel: 'Lej, mami. Dosegla si maksimalno, kar lahko. Ponosen sem. Sedja boš zame kuhala in bom jaz tvoj sodnik.'

A tudi njega zanima kuhanje?
Že od nekdaj ga zanima. Zadnji dve leti ponavadi vedno kuhava skupaj. Zdaj se bo vpšisal v srednjo šolo, in sicer na gastronomijo.

V zadnji oddaji ste omenili pokojnega moža, ki je bil velik gurman. Ste se v šov prijavili tudi zaradi njegove spodbude?
Definitivno. Midva sva veliko gledala tuje MasterChefe in mi je vedno, morda malo v šali, rekel, da ga zanima, ali sem tako dobra kuharica, da bi dobila predpasnik. Ko sem videla prijava za slovenski MasterChef, sem pomislila, da bi se Simonu dokazala in bi bil ponosen name, če bi res dobila predpasnik.

Kako bi zapravili denar, če bi zmagali?
O tem nisem veliko razmišljala. Definitivno bi nekaj vložila v svoje podjetje Foodfatal, v katerem se ukvarjamo s cateringom, s sinom pa bi šla na malo večje počitnice.

Komentarjev 3
  • toni69 15:06 10.junij 2015.

    Verjetno imaš svoje najdražje še žive, kar pa ne opravičuje tvoj butast komentar.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:14 08.junij 2015.

    Pokojni mož bo težko karkoli komentiral in tudi doakzovati mu bo težko,razen,če ga nima v zmrzovalni skrinji,da poštar penzion še nos?

  • Avatar skeptik
    skeptik 10:00 08.junij 2015.

    V prispevku kar mrgoli slovničnih napak. Avtor bi lahko pred objavo vsaj še enrat prebral. Vzame samo par minutk časa ;)