Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Katarina Čas ob bok Iti Rini

katarina čas Žurnal24 main
Katarini Čas je uspelo dobiti vlogo v odmevnem tujem filmu.

V sredo so tudi v Sloveniji, na festivalu Liffe, premierno prikazali film The Guard (Policist), irsko črno komedijo z Donom Cheadlom, nominiranim za oskarja, in Katarino Čas v vlogi Gabriele McBride. Gre za najodmevnejšo filmsko vlogo slovenske igralke na tujem velikem platnu v zgodovini samostojne Slovenije. S tem se morda lahko kosa le nekdanja slovenska filmska zvezda Ita Rina.

Film, ki v Kolosejev redni program prihaja v četrtek, je režiral John Michael McDonagh, ki je denimo tudi napisal scenarij za film Ned Kelly (2003) s hollywoodsko zasedbo, kot so Heath Ledger, Orlando Bloom in Geoffrey Rush.


Komentarjev 1
  • allstarr111 08:51 12.november 2011.

    No ja film je bolj lev kot ne, edino kar nekakko izstopa je igra Brendana Gleesona, ampak kdor je gledal kakšen film kjer igra on, ne bo videl nič novega pač njegov stil igre je vedno enak, je pa tud ...prikaži več res da večinoma igra iste karakterje.ssDon Cheadle je v tem filmu kot gost na zabavi ki hoče samo čimprej domov, se vidi da mu je zgodba nikakva in se ne trudi kaj dosti, razen ko kdo reče kaj slabega čez temnopolte, kar pa je itak naraven odziv vsakega temnopoltega.