Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Katarina Mala "znucala“ ekipo

Katarina Mala
1/7
Marjan Peter
Pevka Katarina Mala, ki jo poznamo po zbadljivih besedilih in njeni drugačnosti, je snemala spot za novo pesem.

Pevka pravi, da je pri tako močnih besedilih, kot so njena, ki vključujejo vse drugo kot pa poezijo, težko narediti ekstremno drugačen videospot, saj pesem govori že sama zase. Zato se je obrnila na poznavalca - glasbenega in režijskega guruja ter svojega prijatelja, režiserja Vena Jemeršiča.

Katarina in Ven sta se spoznala pred leti na snemanju televizijskega oglasa za znano slovensko podjetje in od tistega trenutka, ko je pri njem opravila avdicijo za vlogo "tajnice", sta ostala prijatelja.

Pravijo, da sta oba ravno dovolj "prismuknjena in odštekana", da lahko naredita izdelek, ki bo ljudi pripravil do gledanja. Tako sta za Katarinino pesem "Nehi mi že težit" postavila snemalno ekipo v staromeščansko stanovanje v centru Ljubljane, popolnoma zanemarjeno in zapuščeno, a ohranjeno v stilu 60-ih let, in pa v dom za ostarele na Poljanah.

Katarina je snemala dva dni in ekipo ter sebe v celoti "znucala". Naj spomnimo, da je režijsko palico pri videu za pesem Znucana, v rokah držala Venova sestra Dafne Jemeršič.

Poleg dolgih ur snemanja in izjemno težko dostopne lokacije, ki so jo morali tudi dodobra opremiti, je bilo na setu zelo mrzlo, ampak Katarina pravi, da so ob "električnem radiatorju in dobri energiji uspeli posneti pravo malo socialno dramo". Pesem namreč govori o ženski, ki si na vsak način želi postati pevka, pa ji mož, ki seveda doma ne naredi nič, tega ne dovoli, ampak ji da jasno vedeti, da sam že ne bo skrbel za otroke in družino. Žena in mamica, ki je odločena postati "zvezda", kakor cinično temu pravi Katarina in nas spomni na vse, ki živijo v tej "sanjah" in hodijo na razne talent showe, se vseeno odloči oditi in tako jo vidimo v domu ostarelih, ko nastopa za tamkajšnje prebivalce. Pesem delno opisuje tudi situacijo ženske karieristke, ki ji mož onemogoča pot do uspeha, ker mora biti doma  mati in žena.

Med snemanjem v domu, je Katarina prepoznala nekaj znanih obrazov, sostanovalcev njene pokojne babice. Katarina nam je povedala, da so pri snemanju vsi odlično sodelovali in jih bomo zagotovo videli v videu, katerega premiera bo že v naslednjih tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.