Magazin > Film & Glasba & TV
93 ogledov

Katarina popolnoma zaupala režiserju

Izhod Žurnal24 main
Prihodnji teden v naše kinematografe prihaja akcijska komedija Izhod, v katerem je ob znanih imenih, kot sta Yuri Bradac in Dragan Bjelogrlić, zaigrala tudi manekenka Katarina Jurkovič.

Katarina Jurkovič, ki se je v preteklosti potegovala za naziv miss Slovenije in miss Universe, je bila dolgo znana kot manekenka in TV-voditeljica, zdaj pa se lahko pohvali še kot igralka. Nedolžnost je izgubila s filmom Izhod, ki bo v kinematografe prišel konec prihodnjega tedna.

Kako ste dobili vlogo v filmu Izhod?
Režiser Dejan Babošek me je poklical in povabil k sodelovanju. Bila sem zelo presenečena, saj nimam filmskih izkušenj. Že večkrat me je opazil na družabnih dogodkih in modnih revijah, zdela sem se mu zanimiva. Takoj sem mu povedala, da nimam izkušenj, a mi je rekel, da verjame vame in da bom zmogla, tako da sva se kar hitro zmenila.

Je zdaj morda zrasla želja po igralskem poklicu?
Pri snemanju tega filma so nastali sami lepi spomini, zelo sem uživala v igranju svoje vloge.

Najbrž se ne bi branili še kakšne vloge, če vam bi jo še kdo ponudil?
Ne, saj sem videla, da mi je to všeč, da to rada delam. Upam, da to ni bila zadnja vloga (smeh).

Kako je bilo na snemanju – glede na to, da ste prvič igrali?
Ob strani mi je stala celotna ekipa, vsi so mi zelo pomagali, glede na to, da so v filmu zaigrali tudi izjemni igralci. Tudi režiser mi je ves čas stal ob strani, dajal mi je napotke ... In ker mi ni bilo težko, ker sem z veseljem to počela, sem se zelo hitro prilagodila. Ekipa je bila res v redu, zelo smo se ujeli in zelo so mi pomagali.

Sta vam pomagala tudi Yuri Bradac in Dragan Bjelogrlić?
Z Yurijem se poznava že od prej, vendar pri filmu nisva toliko sodelovala, saj nisva imela skupnih prizorov. Z Bjelogrlićem pa smo snemali v Monaku; on je res svojevrsten, zabaven ... Tudi on mi je dal nekaj nasvetov in mi bo zagotovo ostal v spominu.

Ste se o igri torej učili kar na snemanju ali ste se na vlogo pripravljali že prej?
Vse je bilo bolj ali ne sproti. Odlomke, v katerih sem nastopila, sem dobila nekaj dni prej, zato sem se nanje pripravljala kar takrat. Na snemanju mi je režiser nato še malo razložil, nekajkrat pa sem poskusila, preden smo začeli snemati.

Ste že dobili kakšne odzive na svojo igro?
Za zdaj so gledalci lahko videli samo napovednik pa tudi sama nočem naokoli razlagati, vsakemu rečem, naj si ogleda film. Lahko povem le, da bom zelo vesela kritik, tako pozitivnih kot negativnih. Konec koncev se učimo na napakah, zato se kritik ne bojim. Če bom še kdaj igrala v kakšnem filmu, bom poskušala morebitne napake popraviti.

Ste zato morda kaj bolj živčni pred premiero?
Sem malo, ja (smeh). Komaj že čakam, sem živčna, ampak v pozitivnem smislu. Zelo se veselim tega filma, saj je to nekaj novega zame.

Opazili smo, da ste v filmu pomanjkljivo oblečeni. Vas je to kaj motilo?
Glede na to, da se že vrsto let ukvarjam z manekenstvom in velikokrat na modnih revijah nosim tudi spodnje perilo in kopalke, se s tem nisem preveč ukvarjala. Ko pridem na revije, se prepustim oblikovalcu in tako se tudi predstavim. S tem nimam težav, zato jih tudi na snemanju nisem imela. Sicer se mi pa zdi, da nisem bila pomanjkljivo oblečena, prej seksi.

Mislite, da je bilo to pomembno za vašo vlogo?
Jaz to prepuščam režiserju in stilistki, zato se s tem ne obremenjujem. Če bi me oblekli res zelo pomanjkljivo, bi to tudi povedala, saj sem bila glede tega jasna že takoj na začetku. V filmu se denimo ne bi razgalila, snemala seks prizora in počela podobnih stvari. Se mi pa zdi, da sem bila glede na vlogo čisto v redu oblečena.

Kako pa je bilo med snemanjem akcijskih prizorov, kako ste se pripravljali nanje?
Na fakulteti sem študirala kriminalistiko, kjer smo imeli obvezno prakso streljanja, zato mi to ni delalo težav. Smo pa pred vsakim prizorom vadili, tudi pred tem.

Ste že dobili kakšne nove filmske ponudbe?
Za zdaj ne, saj še čakamo, da film pride v kinodvorane in da vidimo, kakšen bo odziv. Če bo kakšna ponudba, jo bom z veseljem sprejela, saj sem v tem filmu zelo uživala.

Komentarjev 2
  • Oseba_ 10:25 05.junij 2013.

    ne mislim tega gledat NITI ZASTONJ.

  • sweetdogs 08:51 05.junij 2013.

    Že ko samo vidiš zasedbo, ti je takoj jasno, da bo to en "odličen" film... si lahko samo mislim na kakšnem nivoju je scenarij in režija... hahaha