Magazin > Film & Glasba & TV
274 ogledov

Katere filme bomo gledali za praznike

sam doma Profimedias
Praznični filmski spored na RTVS, Pop TV, Kanalu A in Planet TV v času praznikov.

Slovenci se nad televizijskim spored že na splošno radi pritožujemo, še raje pa ob praznikih. Boste tudi letos imeli razlog za godrnjanje?

Brez sam doma ne gre ...

Pred kratkim so s Pop TV sporočili, da so "film Sam doma 1 – v nasprotju s splošnim prepričanjem in televizijskimi legendami – na POP TV v 20 letih predvajali samo petkrat.“ V decembru? Kakor koli že, brez tega filma si na Pop TV ne znajo predstavljati božiča …

Njihov spored:
Sam doma 1 bo na sporedu 23.12., Sam doma 2 že 21.12., Sam doma 3 28.12., Sam doma 4 pa 25.12. Vsakič ob isti, to je 20. uri. 25. decembra bodo na svoj račun prišli tudi romantiki. Ob 21.40 bodo namreč prikazali film Mitje Okorna Pisma svetemu Nikolaju.

Na božični večer bo ob 20. uri z gledalci film Moje pesmi, moje sanje, ob 23.25 pa bo sledil še film Bitka za božič.

Tudi Umri pokončno bo spet na sporedu, in sicer 26.12. ob 20.uri. Ob 22.30 pa si boste lahko ogledali še Velikega Gatsbyja z Leonardom DiCapriem. Naša največja komercialna televizija je izpostavila še film Medeni tedni z mamo – na sporedu bo 29.12. ob 20.uri – in Velika družina, veliko smeha, ki ga bodo zavrteli 30.12 ob 20. uri.

Na silvestrovo pa bodo prišli na račun tudi najmlajši. Ob 20. bo premierno na sporedu sinhronizirana risanka Krudovi (Croods). Takoj za tem bomo lahko videli Gremo mi po svoje, novo leto pa bodo gledalci ob 23.35 pričakali s filmom Traktor, ljubezen in rock'n'roll. Prvi dan novega leta pa bo ob 2.30 na sporedu film Ne čakaj na maj.

Kaj bomo gledali na Kanalu A?

20. december ob 20. uri bo na sporedu film Ledena smrt, 22. decembra Božični lov na glave (ob 21.00), 25. decembra pa Nenavaden primer Benjamina Buttona (ob 21.00)

Na božični večer nam bodo na Kanalu A postregli z maratonom Shrekovih animiranih uspešnic. Od 19. ure dalje bodo na sporedu vsi štirje deli. Dan prej bodo ob 22.20 zavrteli film Harold in Kumar, 28. decembra pa bodo prikazali film Robin Hood z Russellom Crowom. Na sporedu bo ob 20. uri.

Na silvestrovo bo na Kanalu A kraljeval Eddie Murphy  v akcijski klasiki Policaj z Beverly Hillsa (1, 2 in 3).

Prvega januarja pa si boste ob 21. uri lahko ogledali film Prekrokana noč 3.

Planet TV bo vrtel svoje "štorije“ ...

Ena žlahtna štorija | Avtor: Planet TV Planet TV
Na Planetu ne bo prav veliko izbire. Pohvalili pa so se z "legendarnim filmom Varuh Časa", v katerem igra Jean-Claude Van Damme.

V sredo, 23.12, bo na sporedu finalni del sezone Ene žlahtne štorije. Na božični pa bodo imeli posebno oddajo Ena žlahtna štorija in vse njene skrivnosti, v kateri bo prikazano ozadje snemanja. Sledi zadnja oddaja druge sezone Ta teden z Juretom Godlerjem in božični filmi Bitka za Božič ter Škrat Elf. Na božični dan bodo od 20. ure dalje zavrteli filme Jelenček Niko, Fred božiček in Tri modre ženske.

Po Planetovi informativni oddaji Danes si bodo gledalci na silvestrovo lahko ogledali filme Čivava z Beverly Hillsa, Macgruber z Valom Kilmerjem in Varuh časa.

RTVS prisega na evropske filme in dokumentarce

Ob božični večerji ob 20. uri TV SLO 1 vabi k ogledu premiere nemškega filma Vsi pod eno jelko. Naslednji dan, ob 10. uri, pa si boste lahko ogledali norveški film Potovanje na božično zvezdo, ob 13.20 bo na sporedu ameriški film Čudovito življenje iz leta 1946, ob 20. uri pa bodo na TV SLO 2 zavrteli dokumentarec Kako vključiti Samuela? Temu bo ob 21. uri sledil angleški film Kavlež Ifla z Dustinom Hoffmanom in Judy Dench.

Ob 21.25 bodo istega dne na TV SLO 1 premierno predvajali še dokumentarni film o duhovniku, kemiku, geografu, zgodovinarju, zvezdoslovcu, pridigarju, poliglotu in prvem učitelju slovenskih vinogradnikov Matiju Vertovcu.

vnetljivo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ne prvem programu bo 27. decembra na sporedu večkrat nagrajeni dokumentarni film o pohodu do Camina, ki od posameznika terja spremembo, 29. decembra pa vas na TV SLO 2 ob 21. uri vabijo k ogledu zgodovinske drame Agora.

Zadnji film tedna leta 2015 je Dekleta ne jočejo, ki je nastal v produkciji Televizije Slovenija. Premierno ga bomo predvajali na TV SLO 1 ob 20.05. Takoj po koncu Luzarjevih "Deklet", približno ob 21.30, bodo premierno predvajali kratki film, ki je prav tako nastal v produkciji Televizije Slovenija -  Sošolki scenarista in režiserja Darka Sinka.

"Ni silvestrovega brez silvestrskega filmskega maratona na TV SLO 2! Ob 20. uri začenjamo s premiero koprodukcijskega filma Koncert. /.../Ob 22. uri bomo predvajali romantično komedijo s tremi nominacijami za zlati globus Muharjenje v Jemnu. /.../ 20 minut pred novim letom bo premierno na sporedu večkrat nagrajeni avstralsko – italijanski triler Banka, zgodba o bančnih korupcijah in pohlepu. /.../ Ob 1.20 se bosta v filmu Bojevnik spopadla brata Tommy in Brendan. /.../ Vnetljivo, kompleksen film o terorizmu, prepleten z družinsko dramo, bo na sporedu ob 3.35. /.../ Ob 5.10 bo duše božal ameriški film Leonard Cohen: Sem za vse. Intimni vpogled v pesmi in poezijo ter portret življenja najvplivnejšega trubadurja 20. stoletja Leonarda Cohena se začne z njegovim koncertom januarja 2005 v sydneyski operi. /.../ Zabavna, rahlo odbita in spektakularno posneta komedija Po sledeh za Marsupilamijem je bila ena najbolj uspešnih francoskih filmov leta 2012. Predvajali jo bomo za pozne ali najzgodnejše – ob 6.55,“ še sporočajo z RTVS.

Novo leto bodo začeli s tradicionalnim novoletnim koncertom Dunajskih filharmonikov ob 11.15, ob 23. uri pa bodo predvajali film Sladko življenje z Anito Ekberg v glavni vlogi.

Komentarjev 5
  • Majazmaja 16:13 11.december 2015.

    Zakaj niste napisali kar da bomo gledali iste filme kot lani? Oz. raje iste kot zadnjih 10+ let?

  • EhJa 12:03 11.december 2015.

    Najprej bo na sporedu 2. del, potem 1., potem 4. in nazadnje 3??

  • h3o 09:40 11.december 2015.

    na jugonostalgike ste pozabili! Kje bo kak jugonostalgićen film? in kje bo kak film z Janezom v glavnih vlogah?