Magazin > Film & Glasba & TV
108 ogledov

Katja: "Nejc se je večkrat razjokal"

Katja Černjak POP-TV-2
Pretekli teden je tik pred polfinalom iz MasterChefa Slovenije izpadla še zadnja kandidatka, simpatična Katja, ki se ji ne zdi primerno, da je Jernej v šovu izpostavljal svoje težko otroštvo.

Ste zmagovalka MasterChefa med ženskami. Kakšni so občutki ob tej "mini zmagici"?
Morda je res videti kot mini zmagica, zame pa je to ogromna zmaga. Gre za velik pečat in dosežek v mojem življenju.

Kako veliko je bilo razočaranje, da se niste uvrstili v polfinale?
Moje razočaranje bi bilo večje, če bi izpadla v polfinalu ali izgubila v finalu.

V šovu ste izjavili, da še med porodom niste bili tako živčni kot v MasterChef kuhinji.
(smeh) To je bilo med pripravo croquembouchea. Bili smo pod velikim časovnim pritiskom. Na začetku se mi je pri delanju testa zalomilo in se je zdelo, da bom morala verjetno postopek ponoviti. Zadevo sem sicer rešila, zamujeni čas pa sem morala nadoknaditi.

Je bil ta izziv najhujši?
Absolutno.

Iz šova vas je vrgel kralj izločitvenih testov, Jernej Nejc. Obema so se ponesrečile zadnje tri jedi, razlage, zakaj so sodnik izbrali njega, pa nismo slišali. Ste jih vprašali, zakaj ste morali vi iz šova?
Ne, nisem. Očitno je že moralo biti tako. Nisem oseba, ki bi dvomila v nadrejene. Oni imajo vso moč odločanja, zato se z njimi ne bi spuščala v konflikte.

Kljub temu vas sprašujem po osebnem mnenju, glede na to, da je bil pri prvem izzivu od vas boljši le Sašo. Se vam zdi pošteno, da ste izpadli vi ali ne?
Jernej se je večkrat razjokal. Na kuharskem tekmovanju je razlagal o svojem težkem otroštvu … Ne vem, kaj naj rečem. To ni poanta kuhanja. Tudi drugi smo imeli v otroštvu težke trenutke, ki jih nismo izpostavljali. Tudi moj oče je bil strog, tako kot njegov. Ta vzgoja je iz mene naredila osebo, ki sem danes. Igral je pač na to karto.

Sašo vas je opisal kot "babo z jajcami". Velik kompliment, a ne?
Absolutno je bil to zelo lep kompliment.

Kateri komentar sodnikov si boste najbolj zapomnili?
Glede na to, da sem že 16 let vegetarijanka in zato mesa ne pripravljam pogosto, sem bila zelo vesela, da so me pohvalil, da znam dobro speči meso.

Med šovom ste večkrat rekli, naj vas moški ne podcenjujejo. Jih je bilo treba na to opomniti?
Ne, moški so bili pravi srčki. V šali so sicer rekli, da bom šla na balkon, ker sem bila edina ženska, ki je ostala v šovu. Odvrnila sem jim, da bom šla na balkon, ker bom krožnik bolje pripravila.

Kako moteči so obiski sodnikov pri pultih?
Niso bili moteči, jaz sem vedno komaj čakala, da pride sodnik do mene, saj so nam včasih dali kakšen nasvet.

Najbolj zabaven trenutek v šovu? Kdaj ste se najbolj smejali?
Ko se je Tilen med pripravljanjem kremšnite sprehajal od kandidata do kandidata in spraševal, ali mu lahko nekdo pokloni jajce, saj je pri pripravi storil napako.

Kdo naj zmaga?
Najboljši. (smeh) Favorita sta Sašo in Tilen, saj imata veliko znanja. Jernej verjetno ne bo v finalu. Sašo ima ogromno izkušenj, Tilen pa si upa tvegati. Zelo rad eksperimentira, zelo je tudi ambiciozen.

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 19:23 15.junij 2015.

    Škoda, da je ni več v šovu in škoda, da je vse to, kar je povedala, res. Nejc igra na karto čustev, se šlepa in si ne zasluži biti med top 3.