Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Katy Perry izenačena z Jacksonom

Katy Perry EPA
Katy Perry je očitno nova princesa popa. Pevka se bo namreč v zgodovino glasbe vpisala kot glasbenica z albumom, na katerem je kar pet pesmi, ki so postale uspešnica številka ena. To je do zdaj uspelo le Michaelu Jacksonu.

Katy je lanskega avgusta izdala svoj drugi album Teenage Dream, pesmi z njega pa druga za drugo postajajo svetovne uspešnice. Začelo se je s singlom California Gurls, nadaljevalo s Teenage Dream, Firework in pesmijo E.T., zdaj pa je glasbene lestvice naskočila še skladba Last Friday Night (T.G.I.F.). Šestindvajsetletna pevka se je tako postavila ob bok kralju popa Michaelu Jacksonu, ki je enak uspeh dosegel leta 1988 z albumom Bad. S tem sta Michael in Katy edina glasbenika, ki sta posnela album, na katerem je kar pet pesmi, ki so postale uspešnica številka ena.

Maja letos pa je Katy postala tudi prva izvajalka v zgodovini glasbe, katere hiti so na Billboardovi lestvici preživeli kar 12 mesecev zapored. Vse se je začelo maja 2010, s pesmijo California Gurls, ki se s prvega mesta ni premaknila kar 18 tednov.

Komentarjev 1
  • Žirafa 21:15 05.avgust 2011.

    Ubogi Michael se pa obrača v grobu.