Magazin > Film & Glasba & TV
126 ogledov

Katy Perry močno ujezila muslimane

Katy Perry Dark Horse Youtube
Ameriška pevka je spet poskrbela za provokacijo. Tokrat je z novim videospotom Dark Horse ujezila muslimane, saj v videu uničili obesek s simbolom Alaha.

Že skoraj 70.000 ljudi je podpisalo peticijo, naj Katy Perry kaznujejo, ker je v videospotu Dark Horse užalila muslimane, ko je uničila in v prah spremenila simbol Alaha. "Tako bi se počutil vsak, če bi mu nekdo zažgal fotografijo ljubljene osebe," je dejal pobudnik peticije, eden od podpisnikov pa od YouTuba zahteva, naj video odstrani.

Videospot je sicer posnet v slogu starega Egipta, Katy pa igra faraonko, ki sprejema darila svojih snubcev. Ko se ji približa potencialni izbranec s simbolom Alaha okrog vratu, ga uniči in spremeni v prah, kar sicer naredi tudi s preostalimi naslednjimi snubci. (Prizor, ki je tako ujezil muslimane, najdete pri času 1 minuta in 15 sekund).

 

A to še ni vse. Danyal Johnson iz Velike Britanije se sprašuje, kaj musliman sploh počne v starem Egiptu. "Zmedlo me je, saj islam v starem Egiptu sploh ni obstajal, zato ne vem, zakaj so ga sploh umestili v videospot. Očitno so res hoteli izraziti protiislamistično sporočilo," predvideva Johnson.

To ni prvič

Katy je v preteklosti že večkrat upodabljala različne kulture in si tudi nakopala jezo Japoncev, saj je bila na podelitvi ameriških glasbenih nagrad oblečena v gejšo. A to očitno prav nič ne vpliva na njeno priljubljenost. Oboževalcev je vedno več, prav tako ogledov njenih videospotov na YouTubu. Dark Horse je denimo v enem tednu nabral že več kot 38 milijonov ogledov.

Komentarjev 1
  • json 11:39 03.marec 2014.

    Katy Perry se igra z življenjem. Religija miru, jo lahko hitro ubije.