Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Kazahstan hvaležen Boratu

Borat Kolosej
Pred filmom o Boratu je verjetno bolj malo ljudi vedelo, kje točno leži Kazahstan, zahvaljujoč slavnemu liku pa se je njihov turizem razcvetel.

Komik Sacha Baron Cohen, ki je leta 2006 upodobil slavni lik Borata v istoimenskem filmu o kazahstanskem televizijskem novinarju, ki potuje po Združenih državah, je pred šestimi leti precej razburil Kazahstance zaradi načina, na katerega je bila v filmu predstavljena njihova država. Zato so celo prepovedali predvajanje filma.

No, zgodba se je zdaj obrnila. Kazahstanski minister za zunanje zadeve Yerzhan Kazykhanov je na ponedeljkovi parlamentarni seji parlamenta poudaril, da se jim je ravno po zaslugi Borata razcvetel turizem v državi. "Hvaležen sem Boratu za njegovo pomoč pri privabljanju turistov v Kazahstan," je povedal in dodal: "Število vizumov, ki jih letno izda Kazahstan, se je v teh letih podeseterilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.