Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Kazahstansko maščevanje Boratu

(Foto: arhiv Zurnal24) Žurnal24 main
Kazahstanci vračajo udarec Sashi Baronu Cohenu oziroma Boratu. Posneli bodo film, v katerem bo glavni junak mladi Američan, ki bo na potovanju po Kazahstanu raziskoval Boratovo domovino.

Kazahstan, ki še vedno goji zamero do Sashe Barona Cohena zaradi filma o kazahstanskem novinarju Boratu, pripravlja maščevanje- kazahstanski režiser Erkin Rakišev namreč pripravlja film z naslovom Moj brat Borat, katerega namen bo tujim gledalcem pokazati, da je Borat le plod Cohenove domišljije.

V filmu Borat Cohen igra kazahstanskega novinarja, ki odpotuje v ZDA, da bi spoznal ameriško kulturo, pri tem pa z rasističnimi izjavami in opazkami o ženskah v zadrego spravlja sebe in svoje gostitelje. Kazahstan je v Cohenovem filmu predstavljen kot nazadnjaška država, v kateri cvetijo prostitucija, incest, kriminal in sovraštvo do Judov.

Kazahstanski predsednik Nursultan Nazarbajev je bil zaradi filma, ki sramoti njegovo državo, popolnoma ogorčen, zato se je celo pritožil tedanjemu britanskemu premieru Tonyju Blairu.

V filmu Erkina Rakiševa pa bo glavni junak mladi Američan, ki bo na potovanju po Kazahstanu raziskoval Boratovo domovino na lastne oči. Američan v filmu spozna Boratovega brata, ki ga odpelje na obisk svoje domače vasi. Na koncu filma pa mladi Američan odkrije, da to sploh ni Kazahstan - Borat naj bi bil namreč Anglež. "Radi bi, da tudi nam koristi Boratov uspeh," je ob tem poudaril Rakišev. Film naj bi v kinodvorane prišel leta 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.