Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Kdo bo na konju v Oslu?

Srbiji napovedujejo visoko uvrstitev, a vseeno ne zmage. Glasove naj bi dobila p Žurnal24 main
Nocoj ob 21. uri si boste lahko prenos finala Evrovizije ogledali na prvem programu TV Slovenija. Letos izrazitega favorita v finalu Evrovizije ni. Odločilne bodo medsosedske točke.

“Letos izrazitega favorita v finalu Evrovizije ni,”  so si enotni dolgoletni poznavalci Evrosonga. Nocoj ob 21. uri si boste lahko prenos finala Evrovizije ogledali na prvem programu TV Slovenija.

Srbom točke Balkana
“Slovenija je imela smolo, ker smo nastopali v drugem polfinalu, kjer je bilo 14 dobrih skladb. V prvem polfinalnem večeru so bile skladbe pod kritiko – tam bi imeli več možnosti za finale,” je prepričan dolgoletni poznavalec Evrosonga Jakob Kapus. Dodaja, da bodo letos odločilne medsosedske točke oziroma tako imenovano blokovsko glasovanje: “Srbski predstavnik Milan Stanković bo dobil kar precej točk od balkanskih držav, čeprav najbrž ne bo zmagal. Moj favorit je Nemčija, a se bojim, da nima dovolj podpore sosednjih držav. Lani sem lahko takoj napovedal zmago (kot vsi), letos je to nemogoče.”

Na stavnicah vodi Nemčija
Nekdanji funkcionar društva ljubiteljev Evrosonga Dejan Primož Gradišnik pravi, da bi si zmago zaslužila denimo Irska, in dodaja, da so favoriti še Islandija, Grčija in Azerbajdžan ter da lahko presenetita Izrael ali Danska. “Vodilna na stavnicah je sicer Nemčija, a mi ni jasno, zakaj,” se sprašuje Gradišnik.

“Moj favorit je Norveška, za katero mislim, da bo zagotovo visoko uvrščena. Težko rečem, ali bo to dovolj za zmago, saj menim, da lahko znova zmaga Irska. Zelo si letos želi zmage tudi Azerbajdžan,” pa pravi urednik portala Evrovizija.com Alesh Maatko.

Največkrat omenjeni favoriti Evrosonga

• Nemčija. Lena – Sattelite.

• Azerbajdžan. Safura Elizade - Drip Drop

• Irska. Niamh Kavanagh – It's For You.

• Srbija. Milan Stanković – Ovo je Balkan.

• Norveška. Didrik Solli - Tangen – My Heart Is Yours.

• Islandija. Hera Björk – Je Ne Sais Quoi.

• Grčija. Giorgos Alkaios & Friends – OPA.

• Danska. Chanée & N'evergreen – In a Moment Like this.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.