Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Kdo gre na Eurosong?

scena 22.08.11. Misija Evrovizija, klemen slakonja, foto: Ziga Culiberg Žiga Culiberg
Nocoj bo potekal izbor Ema 2016 za slovenskega predstavnika na tekmovanju za Pesem Evrovizije, ki bo maja v Stockholmu. Vodil ga bo Klemen Slakonja.

Za zmago se potegujejo Anja Baš (What if), Anja Kotar (Too cool), D Base (Spet živ), ManuElla (Blue and red), Nuša Derenda (Tip Top), Raiven (Črno bel), Regina (Alive in every way), SAN Di EGO (Brez tebe), Sebastijan Lukovnjak (Tales of Tomorrow) in Žan Serčič (Summer Story). 

Strokovno komisijo, ki je izbrala pesmi in izvajalce za nastop na izboru EMA 2016, so sestavljali pevka Alenka Godec, glasbenik, avtor glasbe in glasbeni producent Gaber Radojevič, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene in urednik projekta EMA – Pesem Evrovizije 2016 Aleksander Radić, so sporočili z RTVS.

Glasovanje v dveh krogih
Izbor EMA 2016 bo enak kot v letih 2011, 2014 in 2015, ko smo se na Pesmi Evrovizije vedno uvrstili v finale. Zmagovalec izbora EMA 2016 bo znan po dveh krogih glasovanja. V prvem krogu glasovanje bo tričlanska strokovna žirija na podlagi glasovanja določila dva superfinalista, v drugem krogu pa bo zmagovalec izbran s telefonskim glasovanjem občinstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.