Magazin > Film & Glasba & TV
3760 ogledov

Kdo nas bo zastopal na Eurosongu?

Ema Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl, zmagovalca Eme 2019.
Kdo bo zmagal na Emi?

Nocoj bo znano, kdo bo Slovenijo zastopal na Eurosongu. Zmagovalna skladba se bo prvič Evropi predstavila v prvem polfinalnem večeru 12. maja. Finale je sicer na sporedu 16. maja. 

Letos se bo na Emi, ki jo bo vodil Klemen Slakonja, predstavilo 12 izvajalcev, med njimi tudi dva novinca, ki sta zmagala predizboru EMA Freš. Ostalih deset je izbrala tričlanska komisija, ki so jo sestavljali glasbenica Raiven, vodja založniške dejavnosti ZKP RTV SLO Mojca Menart in glasbeni urednik Vala 202 Jernej Vene.

Na odru Eme 2020 bodo izvajalci nastopili v naslednjem vrstnem redu:

Simon Vadnjal - Nisi sam
Saška - Še kar lovim tvoj nasmeh
Gaja Prestor - Verjame vase
Ana Soklič - Voda
Inmate - The Salt
Manca Berlec  - Večnost
Tinkara Kovač - Forever
Božidar Wolfand – Wolf - Maybe Someday
Parvani Violet - Cupid
Klara Jazbec - Stop the World
IMSET  - Femme fatale
Lina Kuduzović - Man like u

Na izboru EMA 2020 bo sistem glasovanja enak kot nazadnje. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat. In med njima bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca.

Komentarjev 2
  • Snežinko 20:27 22.februar 2020.

    Le zakaj že doooolgo časa med kandidati ni nobenega pravega (beri kvalitetnega) pevca ali benda? Se mogoče kdo včasih vpraša to? No, po moje niti ni potrebe, saj se ve, da je že leta to samo ena velika "kuhna", zato ...prikaži več se vsi pravi pevci držijo čim dlje stran od eme. Tako ostanejo samo muhe enodnevnice. Kvaliteta pa je seveda temu primerna - izpod podna. No, ampak dokler lastnica (=država) dopušča, da si eni polnijo žepe na račun eme se bo to pač dogajalo.

  • Ender3 14:17 22.februar 2020.

    Simon Vadnjal pa novinar, halo. To,da se pojavlja v nedeljah v družabni kroniki je bedno, kot vse kar producira in premore POP tv. Važno jim je le,da imajo dobre oglaševalce.