Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Kdo se skriva za masko Hitchcocka?

Alfred Hitchcock, Anthony Hopkins Youtube
Sira Anthonyja Hopkinsa so za potrebe vloge odlično preobrazili v legendarnega filmskega režiserja Alfreda Hitchcocka.

Štiriinsedemdesetletni sir Anthony Hopkins, ki je za svojo vlogo enega največjih psihov vseh časov, Hannibala Lecterja, v filmu Ko jagenjčki obmolknejo iz leta 1991 prejel oskarja, bo zdaj na velikih platnih upodobil režiserja kultnega filma z naslovom Psiho, Alfreda Hitchcocka.

Film z naslovom Hitchcock so začeli snemati pretekli petek, 13. aprila, kar bi bilo filmskemu mojstru verjetno všeč, govoril pa bo zgodbo legendarnega režiserja in njegove žene Alme, ki jo bo upodobila oskarjevka Helen Mirren, v času snemanja zgoraj omenjene grozljivke iz leta 1960. V filmu, ki bo nastal pod režijsko taktirko Sache Gervasija, nastopajo tudi Scarlett Johansson, Jessica Biel in James D'Arcy.

Hitchcock, ki je umrl leta 1980, kljub šestim oskarjevim nominacijam za najboljšega režiserja ni nikoli prejel zlatega kipca, je pa dobil številne druge filmske nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.