Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Kdor upa, ne odneha

Kdor upa, ne odneha Arhiv SNG Maribor
Ob 18. uri bo v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor premierno uprizoritev doživela otroška opera Kdo upa, ne odneha.

Operna zgodba prinaša najmlajši publiki pozitivno etično sporočilo, ki buri človeške duhove že od antike oziroma od vznika filozofske misli, pri tem pa poudarja pomen vztrajanja, upanja in osebnega boja za tisto, kar nam je v življenju najdražje in najpomembnejše. S tem ustvarja opera pozitivni zgled sočutja in do skrbi za sočloveka sploh.

Mlajše generacije poslušalcev, ki imajo do opernega žanra pogostokrat odklonilno stališče, se skozi zanimivo dramsko idejo, predvsem pa prek identifikacije z opernimi osebami podajajo na vznemirljivo spoznavanje lastnega čustvenega sveta, pri tem pa krepijo in poglabljajo svoj odnos do glasbe in maternega jezika. V sklopu uprizoritve načrtujemo tudi izdelavo didaktične slikanice, ki bi otrokom še bolj približala sodobno slovensko operno umetnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.