Magazin > Film & Glasba & TV
99 ogledov

Ker ne gre na Otočcu, Rock Otočca ne bo

Rock Otočec Franci Kek Saša Despot
Oboževalci Rock Otočca se bodo poleti obrisali pod nosom, saj je Franci Kek sporočil, da festivala ne bo, ob tem pa poudaril, da je "za letos ta odločitev dokončna".

"Prišli smo v situacijo, ko Rock Otočca ne želimo delati nikjer drugje kot na Otočcu, tam pa ga ne moremo, kar pomeni, da smo tradicijo, ki je trajala od leta 1997, končali z lanskim letom in ga letos ne bomo več delali. Upam, da ga bomo lahko še kdaj, ne morem pa konkretno povedati, ali ja ali ne in kdaj," je žalostni konec Rock Otočca danes razkril organizator priljubljenega festivala Franci Kek

Kot je o usodi festivala, ki je lani prvič potekal na mestni plaži Laguna v Ljubljani, povedal Kek, so se z ljubljanskimi lastniki prostora lepo dogovorili in so bili s festivalom zadovoljni tudi vsi, ki so ga obiskali, "ampak na žalost je bila velika večina, ki je rekla, da je Rock Otočec lahko samo na Otočcu". V minulem letu bi festival sicer lahko organizirali tudi ob Krki, a pod finančnimi pogoji, ki so bili težko sprejemljivi, zato so se odločili za trikrat ugodnejšo Ljubljano, letos pa za Otočec sploh ni bilo nobenega upanja.

Organizatorji festivala prostora na Otočcu namreč ne morejo več dobiti pod nobenimi pogoji, ker ga lastniki, Terme Krka, nikakor nočejo dati v najem, druge lokacije ob Krki pa so neprimerne. O njih je Kek namreč razmišljal že sam in večkrat prehodil tamkajšnje kraje, a nobeden od njih ne izpolnjuje vseh pogojev, ki jih tak festival zahteva. 

Drugi kraj ne pride v poštev

Možnost, da bi Otočec organizirali v drugem mestu in ga temu primerno preimenovali, Kek zavrača: "Čas za organizacijo Rock Otočca kjerkoli drugje je minil. Nazadnje je bil pred približno desetimi leti, ko je bil skoraj edini večji festival v Sloveniji, zdaj pa imajo kraji svoje festivale in mislim, da se z Rock Otočcem nima smisla premikati po Sloveniji, prav tako pa ne želimo delati povprečnega festivala, saj nas je veselilo delati nekaj, kar je bil presežek." 

"Rock Otočec se lahko čez nekaj let zgodi na nekem prizorišču, v tem času pa bomo prisotni na internetu. Kogar zanima, si na Youtubu lahko ogleda filme od leta 1997 dalje, en spominski kotiček pa bo narejen v mladinskem klubu Patriot v Slovenskih Konjicah, kjer so bili glavni organizatorji predizborov," o tem, kaj ostaja za Rock Otočcem, še pravi Kek in dodaja, da bi si vsekakor želel vsaj še enkrat delati festival.

Na festivalu je od leta 1997 nastopilo prek 700 glasbenih skupin, med katerimi so bila tudi velika imena rocka, kot so Papa Roach, Guano Apes, Asian Dub Foundation, Fun Lovin Criminals in mnogi drugi, poleg blatnih kopeli pa je poskrbel tudi za vrsto glasbenih in neglasbenih presenečenj.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.