Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Kiklop med tragedijo in komedijo

Kiklopu v pomoč bo tudi zasedba Let 3. (Foto: Jasenko Rasol, Španski borci) Žurnal24 main
Če imate čas za tragedijo in za komedijo, imate tudi nekaj časa za nekaj vmes. Prav to "vmes" si ob 20. uri v Španskih borcih oglejte v edini ohranjeni Evripidovi satirični drami Kiklop.

Evripidova satirična drama Kiklop, utemeljena na znani epizodi iz devetega petja Homerove Odiseje, se danes lahko bere kot žanr, ki hkrati poudarja moralne slabosti posameznikov ter jih ironizira, odkriva dvoličnost časa ter ga relativizira ter družbo kritizira s satiro.  

Kiklop je na meji komedije in tragedije, satire in slapsticka, brez vzvišenih in božanskih bitij, brez razkrivanja velikih resnic, pa kljub temu poln travestije, parodije in bučnega plesa.

V dionizijskih bakanalijah sodelujejo mladi in talentirani igralci in plesalci ter študenti Akademije dramskih umetnosti v Zagrebu na čelu z mladim igralcem Markom Cindrićem, izkušenim Franom Maškovićem ter energičnim članom zasedbe Let 3 Zoranom ProdanovićemPrljo.

Vstopnina je 15 evrov, za študente in upokojence 12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.