Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Kingstoni so vedno na prvem mestu

Kingstoni so skupaj že petnajst let. (Foto: Urban Modic) Žurnal24 main
Skupina Kingston predstavlja nov album Kingston v živo!, ki so ga posneli lani junija na koncertu v Križankah. Pred uradno promocijo albuma smo se pogovarjali s članom skupine Daretom Kauričem.

Kingstoni so junija lani nastopili v Križankah, kjer so s svojimi oboževalci praznovali 15. obletnico skupine. Veliki koncert, ki so ga popestrili tudi številni drugi glasbeniki, so posneli in ga "zapakirali" v album z dvojno zgoščenko z naslovom Kingston v živo!.

 

Album s tridesetimi največjimi uspešnicami je izšel konec decembra, danes pa sledi uradna promocija. Pred tem smo se pogovarjali z eno petino skupine, Daretom Kauričem.

 

Kaj pripravljate za današnjo promocijo?

To bo uradna promocija dvojnega albuma, imeli pa bomo tudi krajši akustični nastop. Sledilo bo druženje in zabava s prijatelji, ki so vključeni v album, ki smo ga posneli v Križankah.

 

Kaj album nudi oboževalcem?

Na albumu je presek naše celotne kariere, vseh petnajstih let. Vsebuje trideset naših največjih uspešnic, od skladbe Ko bo padal dež pa do skladbe Original, ki je bila posneta lani. Na albumu gostujejo tudi vsi gosti, ki so z nami igrali v Križankah. To so Grega Skočir iz Big Foot Mame, Alya, 6 Pack Čukur in celo Vesele Štajerke.

 

Ste dodali kakšne nove pesmi?

Ne, to je album največjih uspešnic skupine Kingston v živo!. Vsebuje dve zgoščenki, ki pa se prodajata za ceno ene.

 

Že morda veste, ali se album dobro prodaja?

Podatkov še nimamo, saj je album izšel konec decembra. Pred novim letom smo ves čas nastopali, zdaj januarja pa je malo zatišja in medijske tišine, zato se moramo na novo aktivirati (smeh).

 

Predstavili boste tudi videospot Cela ulica nori. Gre za predelavo originalnega?

Ne, celoten koncert smo snemali in iz tega videomateriala posneli nekakšen best of koncertnih trenutkov ter zmontirali videospot Cela ulica nori.

 

Kingston | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kakšni pa so načrti za naprej, bo sledil nov album z novimi uspešnicami?

Ja, vsekakor. To je le neka vmesna postaja, med prejšnjim albumom in novim, ki še prihaja. Kdaj točno bo izšel, še ne vemo, bomo pa vsekakor na radijske postaje poslali nov singel za poletje. Poleti ne sme manjkati komad od Kingstonov (smeh).

 

Kako pa je z vašimi stranskimi projekti? Še sodelujete z Atomik Harmonik in s Špelo Grošelj?

Po potrebi, saj so mi bili Kingstoni vedno na prvem mestu. Če pa začutim, da bi nekaj dobro izpadlo še s kakšnim drugim avtorjem, zakaj pa ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.