Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Kino kot dogodek

Cineplexx
1/14
Tina Bernik
Cineplexx. Več kot pol leta po prihodu in po nekajmilijonski prenovi kinodvoran končno tudi uradno odprtje.

“Pred leti, ko sem spoznal Mirka Tuša, nisem verjel, da bomo prišli do tega,” je ob predstavitvi prenovljenih kinodvoran, ki so po Cineplexxovem prevzemu Planeta Tuš šele zdaj prevzele tudi ime svojega novega lastnika, povedal direktor Cineplexxa za Slovenijo Enver Hadžiabdić. Dodal je, da si želi posebno pozornost posvetiti tudi slovenskemu filmu.

Za prenovo 3,5 milijona

Avstrijski Cineplexx je za prenovo kinematografov, ki stojijo v Planetih Tuš v Kranju, Celju, Mariboru, Novem mestu in Kopru, od oktobra do zdaj odštel več kot 3,5 milijona evrov, najpomembnejši premik pa sta digitalizacija vseh 32 dvoran in nova 3D-tehnologija RealD 3D.

Predvajanju 3D-filmov bo namenjenih 14 kinodvoran s 3D-tehnologijo, Cineplexxov finančni direktor Christof Papousek pa napoveduje tudi posebne večere za ženske in moške, ki se bodo zgodili ob filmih, kot je Prekrokana noč 3, ter prenose vrhunskih opernih in baletnih predstav.

“Slovenija je za nas zelo zanimiv trg”

Kaj bo Cineplexx ločevalo od Koloseja?
Največja razlika je, da smo prenovili vse dvorane. Zelo smo se osredotočili tudi na urjenje osebja, tehnična oprema kinodvoran pa je trenutno po najnovejših standardih.

Tom Ofner | Avtor: Tina Bernik Tina Bernik
Nekateri od večjih problemov obiskovalcev kinocentrov so motnje v dvorani, nečiste toalete in podobno. Ste kaj izboljšali tudi na tem področju?
Da, to je bil v zadnjih tednih eden od najpomembnejših poudarkov našega urjenja osebja, nekoliko pa smo izboljšali tudi toalete. Vsi kinocentri predvajamo iste filme, vsebino, mi pa želimo biti veliko prijaznejši in usmerjeni v storitev.

Poleg hollywoodskih filmov ste omenjali predvajanje slovenskih?
Glavni poudarek bo na hollywoodskih filmih, po vseh državah, v katerih smo, pa vedno bolj skrbimo tudi za predvajanje lokalnih filmov, za katere se med gledalci povečuje zanimanje, včasih pa imamo tudi filme iz jugoregije, ki so zanimivi za Hrvaško, Srbijo in Slovenijo, denimo Montevideo, Bog te video.

V Slovenijo ste prišli oktobra. Kako to, da Cineplexx promovirate šele zdaj? Zaradi prenove?
Da. V tem času smo preverili, kaj je treba spremeniti, prenovili dvorane in blagajne ter namestili 24 digitalnih predvajalnikov. To je dober in velik trg za nas ter s petimi kinocentri zelo zanimiv, saj imamo kar 50-odstotni delež v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.