Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Kino Otok pred Izolo še v Maribor

filmski_trak_iStock_070708 Žurnal24 main
Filmski festival Kino otok se bo v začetku junija s svojimi filmi ponovno predstavil v Izoli, še pred tem pa obiskal tudi druge kraje po Sloveniji.

Izola bo od 8. do 12. junija ponovno filmsko obarvana z mednarodnim festivalom Kino Otok. Pred tem pa bo festival afriškega, azijskega, latinskoameriškega in vzhodnoevropskega filma s prijatelji s paketkom filmov obiskal tudi druge kraje po Sloveniji ter se tam predstavil.

Osrčje festivala so vsako leto izbrani filmi v raznovrstnih festivalskih sekcijah, ki jih dopolnjuje pester spremljevalni in izobraževalni program ter klepeti z različnimi avtorji.

Prvi otoški postanek bo 22. in 23. aprila v mariborskem kinu Udarnik, filmski navdušenci pa si bodo lahko ogledali dva zmagovalna filma preteklih edicij festivala ter program kratkih filmov sekcije Video na plaži, dela mladih, še neuveljavljenih filmskih avtorjev, ki na drzen in inovativen način izkazujejo svojo držo do sveta okoli sebe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.