Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Kipci v rokah najboljših

Prvo nagrado so prejeli U2 ter nato nastopili pred Brandenburškimi vrati. Foto: Žurnal24 main
Zmagovalka letošnjih MTV nagrad je nedvomno Beyoncé, ki je edina prejela več kot eno nagrado. Domov je odnesla tri.

Letošnje glasbene nagrade MTV je otvorila rockerska skupina Green Day s svojim prvencem Know Your Enemy. Publiko je z vmesnimi spodbudami, kot so: "Jump, jump!" razvnel frontman skupine Billie Joe, ki se je med oboževalci tudi sprehodil, nato pa so presenetili še s pesmijo Minority z njihovega šestega albuma Warning.

 

Gostiteljica prireditve Katy Perry je po nastopu rockerjev v stilu kabareta zapela nekaj letošnjih hitov, med drugimi zagotovo enega izmed bolj predvajanih, Poker Face. Njen sogostitelj Pete Wentz se je udobno namestil v zaodrju, kjer je klepetal z nekaterimi izvajalci.

 

Najboljši koncertni nastop
Prvo nagrado, MTV-jevski kipec za najboljši nastop v živo, je prejela irska skupina U2, ki je v Berlinu nastopila tudi brezplačno. Poudarili so, da so bili počaščeni, saj so pred 20 leti v Berlinu snemali album Achtung Baby.

Najboljši urbani izvajalec
Po naslednjo nagrado za najboljšega urbanega izvajalca se je sprehodil Jay-Z, nato pa je kot naročeno nastopila njegova diva Beyoncé.

Najboljši rockerji
V bleščečem suknjiču je nagrado za najboljšega rockerja podelil David Hasselhoff. V napovedi je nekaj "zašprehal" in se pošalil, pri čemer je deloval malce opit. Nagrada je šla v roke letos najboljšim rockerjem Green Dayem, ki so se zahvalili v nemškem jeziku: "Danke schön!" S Katy so nato napovedali naslednjega nastopajočega Jay-Z-ja. S pesmijo Empire state of mind je dokazal, da je več kot odličen urbani izvajalec.

Najboljši svetovni nastop na odru (world stage performance)
Na oder v Berlinu po nagrado žal niso prišli, toda vseeno so jo prejeli. Prislužili so si jo Linkin Park.

Najboljša pesem
Nagrado za najboljšo pesem Halo je letos prejela
Beyoncé in se zahvalila z nekoliko hripavim glasom.

Najboljši alter izvajalci
Kipec za letošnjega najboljšega alternativnega izvajalca si je prislužila skupina Placebo.

Po nastopu Foo Figters je na odru čakal kipec za najboljšega novinca leta.

Najboljši novinec leta
Po pričakovanjih ga je prejela Lady GaGa, ki se prireditve ni mogla udeležiti, je pa preko videa v živo svojim "malim pošastim" sporočila, da jih ima rada.

Sledilo je kramljanje Wentza, nato pa so, kot je bilo obljubljeno, pred Brandenburškimi vrati brezplačno nastopili U2, in koncert obeležili s prvo pesmijo One. Padec berlinskega zidu in vnovična združitev Nemčije sta bila namreč navdih zanjo.

Najboljši izvajalec
Eminem
je svet prepričal, da je najboljši moški izvajalec, vendar zaradi odsotnosti ni prišel na oder po kipec. 

Po približno eni uri je MTV nekaj minut namenil tudi preminulemu kralju popa Michaelu Jacksonu in se mu poklonil z izseki njegovih videospotov.

Naslednja je nastopila nemška skupina Tokio Hotel, ki je zagotovo naredila vtis, še posebno pevec Bill Kaulitz s svojo "metrsko" irokezo, ki jo najverjetneje vidijo tudi tisti v zadnjih vrstah.

Najboljši "Push" izvajalec
Wentz je v zaodrju kipec podelil Pixie Lott, ki je bila vidno presenečena in morda zato tudi malce zadržana in sramežljiva.

Najboljši evropski izvajalec
Nagrado je prejela turška skupina Manga.

Najboljša skupina
Kipec je ostal v Nemčiji, prislužili so si ga Tokio Hotel.

Najboljša izvajalka
Že drugo nagrado je prejela Beyoncé in tako prekosila svojega moža. Nagrado je posvetila vsem izvajalkam, še posebno Shakiri, ki jo tudi navdihuje

Najboljši video
Beyoncé  je takoj za nagrado najboljše izvajalke prejela še nagrado za najboljši video. "Zahvalila bi se Jayu, da mi je nadel prstan," je dejala.

Prireditev so  zaključili U2-ji s pesmijo Sunday Bloody Sunday.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.