Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Kje je meja po 20 letih?

Ex Ponto Arhiv Ex Ponta
Mednarodno. Prihaja festival, ki ga bo obiskalo toliko tujih ministrov, da se na ministrstvu za kulturo sprašujejo, kaj z njimi, pravijo ustvarjalci Ex Ponta.

Mladi levi, ki so te dni že v polnem glasbeno-plesno-gledališkem zagonu, bodo 1. septembra predali štafeto večjemu in starejšemu bratu, mednarodnemu festivalu uprizoritvenih umetnosti Ex Ponto, ki bo do 8. septembra z 12 domačimi, predvsem pa tujimi predstavami ponudil za vsakogar nekaj.

Ob 20. obletnici je direktor festivala Damir Domitrović Ex Pontu namenil temo Kje je meja?: "Na prvem Ex Pontu je bila skoraj identična tema. Takrat nam je uspelo spraviti skupaj umetnike z območja nekdanje skupne države in smo na neki način tudi podirali meje, letos, po 20 letih, pa na neki drug specifičen način v širšem evropskem pa tudi gledališkem estetskem okviru končujemo neko obdobje in odpiramo novega."

Tujci in tri domače premiere

Domitrović napoveduje raznolik program, pri katerem opozarja na performans bolgarske klovnese Maye Novoselske En mali radio, spektakel madžarskega režiserja Viktorja Bodója Anamnesis in tri slovenske premiere.

Igralec Niko Goršič bo (tokrat kot dramaturg) z režiserjem Nickom Upperjem predstavil monodramo Slovenka na kvadrat, saj meni, da "ta ničen moški svet lahko rešijo, spremenijo ali vsaj korigirajo le ženske", Daphne Millefoa predstavo Little Blonde Riding Wolf, v kateri se sprašuje o odnosu med mamo in hčerko ter moškimi vmes, Ivica Buljan pa dramo Močan rod, ki bo festival v prostorih SNG Opere in baleta v nedeljo, 1. septembra, tudi uradno odprla.

Kam na Ex Ponto

Lokacije: SNG Opera in balet Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče, SNG Drama Ljubljana, Mini teater, Plesni teater Ljubljana, Španski borci, Gledališče Glej, Kino Šiška in Cankarjev dom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.