Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Kjer so Smokie, je ogenj

Smokie EPA
Zaljubljene bodo pred valentinovim ogrevali legendarni britanski rockerji.

V Slovenijo, natančneje v Halo Tivoli, jutri prihaja ena od najpriljubljenejših pop rock zasedb na svetu, britanska skupina Smokie. Fantje obljubljajo, da bodo na koncertu zaigrali svoje največje uspešnice, med katerimi so mnoge na ploščah, vpisanih v Guinnessovo knjigo rekordov kot najbolj prodajane vseh časov.

Oh Carol, oh Smokie

Skupina Smokie ima največ oboževalcev v Južni Koreji, osrednji Evropi in Skandinaviji. Samo lani je sedla na letalo kar 166-krat. Uspeh zasedbe traja že nekaj desetletij; v teh je prodala več kot 30 milijonov plošč. Vse to še traja, kar dokazujejo številni razprodani koncerti v Severni Ameriki, Avstraliji, na Kitajskem, Japonskem in v Evropi, njihove plošče pa v kategoriji zbirk uspešnic gold in platinum awards še vedno veljajo za ene od najbolj prodajanih plošč na svetu.

Evergrinovci

Skupina se je oblikovala na hodnikih katoliške šole v Bradfordu v Veliki Britaniji. V 70. letih je postala pop fenomen in pridobila zvesto občinstvo med mladimi, s priredbo singla Living Next Door to Alice avstralske zasedbe New World pa je postala nesmrtna. V 80. letih si je vzela premor, v 90. pa spet začela osvajati svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.