Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Klagenfurtčani bi bili radi Celovčani

larissa marolt youtube.com/RTL
Na nemškem televizijskem kanalu RTL so se pošalili, da Klagenfurtčani razmišljajo o tem, da bi svoje mesto preimenovali v Celovec.

V nemški različici šova Sem zvezda, spravite me od tod nastopa manekenka Larissa Marolt iz Klagenfurta. Lepotička je sprva dajala vtis nerodnega in razvajenega dekleta, na kar njeni someščani niso bili prav nič ponosni. Oglasil se je celo nekdanji avstrijski politik Stefan Petzner, ki je v pismu javnosti razložil, da Larissine korenine ne izvirajo iz Klagenfurta, ampak iz St. Kanziana. "Larissa ni iz Klagenfurta! Ta informacija je pomembna za naš sloves," je zapisal Petzner, ki menda ni bil edini, ki ga je skrbelo za ugled mesta.

Na to temo se je pošalila tudi voditeljica šova Sonja Zietlow, ki je v svoji šali omenila Slovenijo. "Klagenfurtčani so užaloščeni in resno razmišljajo, da bi si njihovo mesto spet nadelo staro slovensko ime."

Bolj kot njeni someščani pa so nad Larisso navdušeni gledalci. 21-letnica je v šovu namreč še vedno in, kot številni namigujejo, bo po vsej verjetnosti zmagala.


S preimenovanjem očitno ne bo nič ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.