Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Klasika in WC-školjke

V žalski dvorani, ki ponuja le 420 sedežev, bosta danes zaigrali španska skupina Žurnal24 main
BUMfest. Edini tolkalski festival v Sloveniji je že prerasel v mednarodega.

Ta konec tedna bo v Domu II. slovenskega tabora Žalec donelo, in sicer na četrtem mednarodnem festivalu tolkal, na katerem se bodo predstavili odmevni tolkalci iz Slovenije in tujine.

 

Vsak festivalski večer bosta zapolnila dva koncerta po ceni 12 evrov, v predprodaji 10.

Po tolkalski svet in nasvet
Na BUMfestu 2010 se bodo poleg slovenske ženske zasedbe Šus predstavili še trije gosti, ki bodo po besedah organizatorja Dejana Tamšeta poskrbeli za kakovosten in raznolik program: "Japonska skupina predstavlja njihovo glasbo in kulturo z močnimi ritmi in modernim pristopom, tudi tradicijo, Španci so študentska skupina, njihov nastop bo lahkoten, popularen in zanimiv, Nemci pa slovijo po svojem scenskem nastopu."

 

 

Želimo si, da bi BUMfestu še bolj prisluhnili na državni ravni.
Dejan Tamše

Večinoma priredbe, nekaj pa tudi avtorske glasbe bodo izvajalci zaigrali na klasičnih in tudi bolj nenavadnih glasbilih: vodovodnih ceveh, wc-školjkah in stolih, ki se jih poslužuje zlasti nemška skupina The Groove Machine, ki bo v soboto zvečer na sporedu za slovenskimi tolkačicami.

 

Med festivalom, ki se začenja danes, bodo potekale tudi brezplačne delavnice. V soboto popoldne in v nedeljo bodo ljubitelji tolkal lahko videli in slišali veliko zanimivosti svetovnega merila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.