Magazin > Film & Glasba & TV
125 ogledov

Klemen Slakonja nagrajen z dvema viktorjema

Viktorji 2012
1/33
Benjamin Kovač
V Cankarjevem domu so nocoj podelili najodmevnejše medijske nagrade v Sloveniji – viktorje.

Nocojšnjo prireditev v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, na kateri so podelili prestižna priznanja za najbolj priljubljene in najzaslužnejše osebnosti na področju medijev in popularne kulture, viktorje za lansko leto, je otvoril Boris Kobal. Priljubljeni primorski igralec je poskrbel za zabaven uvod v podelitev in podelil tudi prva dva kipca tega večera. Prvi - za najboljšega voditelja zabavne televizijske oddaje - je romal v roke priljubljenemu voditelju Klemenu Slakonji, ki je ob prejemu nagrade ponovno dokazal, da je za šov. V zahvalo je ob spremljevalni glasbi kar pompozno zapel, zatem pa še zaplesal. Za najboljšega voditelja informativne oddaje je bil proglašen RTV-jev novinar Igor E. Bergant, ki je v svoji kategoriji premagal kolegici Manico Janežič Ambrožič in Darjo Zgonc.

Večerna informativna oddaja Odmevi tudi lani ni razočarala in je nocoj že desetič v svojih 15 letih delovanja prejela strokovnega viktorja za najboljšo informativno televizijsko oddajo, ki ga je iz rok igralca Gojmirja Lešnjaka - Gojca sprejela voditeljica oddaje Rosvita Pesek. Katera oddaja pa je najbolj zabavala slovenske gledalce v lanskem letu? S strokovnim viktorjem za najboljšo zabavno televizijsko oddajo je bila po dolgem času nagrajena RTV-jeva oddaja, popularni glasbeni šov Misija Evrovizija. Po kipec so na oder prišli odgovorni urednik razvedrilnega programa na TV Slovenija Vanja Vardjan, ki si je privoščil malce daljši zahvalni govor, in finalistke šova, Eva Boto in dvojčici Prusnik, ki so za to priložnost pripravile tudi posebno pevsko točko.

Viktorja za najboljšo dokumentarno televizijsko oddajo, ki sta ga podelila Slon in Sadež, je prejela oddaja Aleksandrinke, medtem ko je bila s kipcem za najboljšo otroško ali mladinsko oddajo nagrajena oddaja Male sive celice. Kipec za najboljšo igrano TV oddajo ali film je romal v roke ustvarjalni ekipi oddaje Na terapiji, za najbolj obetavno medijsko osebnost pa je bila izbrana Polona Balantič, ki je v tej kategoriji premagala Nušo Lesar in Blaža Šefa.

Prestižno nagrado za najboljšo televizijsko oddajo je dobila informativna oddaja 24ur, ki je prejela več glasov kot Misija Evrovizija in Na zdravje!. Medtem pa je moral Klemen Slakonja že drugič nocoj na oder, saj je bil nagrajen tudi z viktorjem za televizijsko osebnost. V tej kategoriji sta bila nominirana še voditelja Boštjan Romih in Slavko Bobovnik.

Zlati kipec za radijsko osebnost je domov odnesel Denis Avdić, ki je nagrado "speljal" Sašu Hribarju in Andreju Karoliju. V kategoriji radijska postaja so v ožji izbor prišli komercialna Radio 1 in Radio Center ter nacionalni Val 202, slednji pa je nagrado tudi dobil. Vidno ganjena Tanja Žagar je na odru prevzela svojega viktorja popularnosti za glasbeno izvajalko. Svoj malce daljši zahvalni govor, v katerem je tudi priznala, da bi ob morebitni prisotnosti Zorana Jankovića od veselja skočila v njegovo naročje, pa je zaključila: "Srečna sem, Slovenija! Naj živita slovenska pesem in slovenski jezilk!" Zanj sta se potegovala še glasbenika Jan Plestenjak in Maja Keuc. V kategoriji, ki smo jo tudi sami težko pričakovali, saj je bila  poleg Siol.net nominirana tudi naša spletna stran, zurnal24.si, pa je že drugo leto zapored zmagala spletna stran 24ur.com.

Viktorji 2012 | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač
Na nocojšnji prireditvi so podelili tudi viktorja za posebne dosežke, ki si ga je s svojim uspešnim delovanjem prislužila ekipa centra urbane kulture Kino Šiška, kar jim bo le še večja spodbuda za naprej. Večer se je sklenil s podelitvijo najbolj prestižne medijske nagrade, in sicer viktorja za življenjske dosežke. Letošnjemu dobitniku tega zlatega kipca, slovenskemu igralcu, uredniku, voditelju in scenaristu Mitu Trefaltu je nagrado predal lanskoletni nagrajenec Janez Hočevar - Rifle. "Če dobiš tako nagrado, ponavadi pomeni, da mislijo, da si zelo star in se bojijo, da jim boš ušel," se je pošalil Trefalt ob koncu svojega zahvalnega govora ter dodal, da se sam sicer ne počuti prav nič starega.

Spolitizirani voditelji, manjkalo ni niti kletvic

Kdo bo vodil prireditev, je bilo do zadnjega zavito v skrivnost. Vendar so bili ravno voditelji tisti, ki so s svojimi dolgimi voditeljskimi vložki - v primerjavi z nagrajenčevimi govori - zaznamovali nocojšnji večer. Večina se je v svojih precej zabavnih napovednih govorih vsaj za kratek čas zaustavila pri kakšni izmed aktualnih družbeno-političnih tem, pri čemer je zagotovo prevladoval družinski zakonik. Pri tem pa so si nekateri privoščili tudi kakšen grd izraz. V vlogah gostiteljev smo tako nocoj lahko spremljali predvsem znane slovenske humoriste in igralce, kot so Vid Valič, ki si je privoščil tudi nekaj krepkih na račun RTV-ja, Boris Kobal, Nataša Tič Ralijan v vlogi nekdaj zelo priljubljenega lika Analize, Slon in Sadež, Jonas Žnideršič, ki je recitiral daljši odsek iz svoje predstave Moja dežela, Desa Muck v vlogi Katarine Čas in Gojmir Lešnjak – Gojc.

Za glasbene vložke pa so med drugim poskrbeli Andrej Šifrer in Tabu, Zoran Predin, Jan Plestenjak in Modrijani ter Siddharta.

Dobitniki strokovnih viktorjev 2011

Voditelj zabavne TV-oddaje: Klemen Slakonja,
Zabavna TV-oddaja: Misija Evrovizija,
Voditelj informativne TV-oddaje: Igor E. Bergant,
Informativna TV-oddaja: Odmevi,
Obetavna medijska osebnost: Polona Balantič,
Otroška ali mladinska TV-oddaja: Male sive celice,
Igrana TV-oddaja: Na terapiji,
Dokumentarna TV-oddaja: Aleksandrinke.

Dobitniki viktorjev popularnosti 2011

Radijski voditelj: Denis Avdič,
Radijska postaja: Val 202,
Televizijska osebnost: Klemen Slakonja,
Televizijska oddaja: 24ur,
Glasbeni izvajalec: Tanja Žagar,
Spletna stran: 24ur.com.

Dobitnik viktorja za posebne dosežke: ekipa centra urbane kulture Kino Šiška

Dobitnik viktorja za življenjsko delo: Mito Trefalt

Komentarjev 6
  • Darko 19:04 18.marec 2012.

    če so pa buziji velik lobi, ki vsljuje in zabavajaz sem mračnjak, jih ne razumem

  • zic 16:33 18.marec 2012.

    obup, tako prostaškega folka pa še ne!!! hec je hec, nekaj pa ni pač za na tv....sori, pa nisem zaplankan ampak enga reda se je pa treba držat in še to me moti, da se na vsakem koraku propagira buzeranstvo!!!

  • allstarr111 08:00 18.marec 2012.

    Tole blamažo bi mogli ukinit že 15 let nazaj.